Night Teeth (2021): Dobri krimići

Night Teeth (2021): Dobri krimići
Photo: YouTube Netflix

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, triler, kriminalistički i horror film Night Teeth, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Night Teeth

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Drama, horror, krimić, triler

Distribucija: Netflix

Režija: Adam Randall

Uloge: Ashley Santos, Megan Fox, Raúl Castillo, Sydney Sweeney, Lucy Fry i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Da bi zaradio dodatni novac, neobičan student Benny jednu noć radi kao šofer. Njegov zadatak je odvesti dvije tajanstvene mlade žene po Los Angelesu na noćno zabavljanje. Zarobljen šarmom svojih klijenata, uskoro saznaje da njegovi putnici imaju svoje planove za njega – i neutaživu žeđ za krvlju.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  The X Files (1998): Filmovi Gillian Anderson

IZVOR: hr.wikipedia.org

Triler

Triler (eng. thriller) je široki žanr koji obuhvaća film, književnost i televiziju. Triler karakteriziraju dinamika, neprestana akcija i vješti junaci koji moraju osujetiti planove moćnijih i bolje opremljenih zlikovaca. Često se koriste književna sredstva kao što su napetost, skretanje pozornosti i napeti završetci.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Night Teeth i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: