Ljepote Danske koje su oduvijek bile privlačne

Ljepote Danske koje su oduvijek bile privlačne
Danska

U ovoj objavi možete vidjeti neke ljepote Danske. To su ljepote raznih građevina i prirode koje su oduvijek bile privlačne i zanimljive. Naravno, najljepše ih je gledati uživo, a kako to uvijek nije moguće, onda pomognu i fotografije. Za svaku fotografiju na kojoj su slike Danske smo stavili kratak tekst. Ako vas zanima, možete vidjeti neke ljepote Dubrovnika. Ugodna zabava.

Zanimljive ljepote Danske

Danska je najmanja nordijska zemlja. Dio je Skandinavije, na sjeveru Europe, a na kopnu graniči samo s Njemačkom. Glavni grad je Kopenhagen.

Ljepote Danske
Prije nego što su je nastanili Skandinavci, Danska je bila dom Keltima – što je potvrđeno otkrićima ritualnih močvarnih ubojstava i pogreba

Najstarije dansko pismo potječe iz 7. stoljeća, kada je nastao i novi runski alfabet.

Danska
Najstariji grad u Danskoj je Ribe iz 810. godine

Sve do 11. stoljeća Danci su bili poznati kao Vikinzi, zajedno s Norvežanima i Šveđanima, koji su kolonizirali, napadali i trgovali u svim dijelovima Europe.

Danska
Mnogi arheolozi i povjesničari vjeruju da su Vikinzi otkrili Ameriku na svojim putovanjima od Skandinavije, preko Islanda, zatim do Grenlanda i na kraju do Amerike

U različitim razdobljima su kraljevi Danske vladali dijelovima Engleske i Irske, Norveškom, Švedskom, Finskom, Islandom, Francuskom.

Ljepote Danske
Danski liberalni i nacionalni pokret postao je značajan 1830-ih godina i poslije europskih revolucija 1848. godine Danska postaje ustavna monarhija 5. lipnja 1849.

Volite li ljepote Danske? Možete nam reći u komentarima ove objave. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: