Oči su ogledalo duše: Zanimljivosti o ljudskim očima

Oči su ogledalo duše: Zanimljivosti o ljudskim očima
Zanimljivosti i misterije – Oči

U oku postoji još nešto što se ne može posve objasniti, ali se može osjetiti. Zato narod s pravom kaže – oči su ogledalo duše. Nije u pitanju niti boja šarenice, niti veličina i oblik zjenice, niti crte, niti mrlje.

Oči su ogledalo duše: Pogled

Kroz pogled, jednostavno, zrači duša, srce i cijelo naše biće. Sve naše misli, cijeli naš karakter i najskrivenija osjećanja ogledaju se u našim očima. Nikakvim kozmetičkim preparatima ne može se oživjeti ili preinačiti pogled. Sve to ima dekorativni značaj. Onaj unutrašnji plamen koji daje onu čarobnu svjetlost očima i privlačnost pogleda, zavisi od ljepote naše duše. Zlobne, neiskrene, zavidne, pakosne i licemjerne osobe nikad neće u svojim očima imati onaj tajanstveni sjaj i neodoljivost.

Njihov pogled može biti izvježban i čvrst, on može i magijski djelovati, ali nikad u pozitivnom svjetlu. To su tzv. strašne ili zle oči. Pogled je hladan, nemilosrdan i krut, ma koliko oči bile velike i izrazite. Topao i blag pogled koji pozitivno zrači i djeluje na okolinu ostavlja sasvim drugi dojam. Dok se pod hladnim pogledom čovjek osjeća nelagodno i pokušava ga se riješiti, pod toplim i privlačnim pogledom ima osjećaj sigurnosti, povjerenja i spokojstva. Ovi se dojmovi primaju i prerađuju od našeg šestog okultnog čula koje ima svoje sjedište u cijelom organizmu i stoji pod utjecajem sunčanog spleta (pleksus solaris).

Moć pogleda

1. Oči govore ono što se riječima ne želi reći. Stoga pazite kako koga gledate.
2. Iz očiju pri gledanju zrači energija, stoga nikada nikoga ne gledajte s mržnjom, jer ćete mu učinit zlo, koje će vam se vratiti.
3. Oboreni pogled nije znak stidljivosti ili povučenosti, već znak da je netko spoznao moć pogleda i zna kako ga ne smije zloupotrijebiti.
4. Moć pogleda treba kontrolirati i zato misli nikad ne smiju gospodariti nama, već mi mislima.
5. Želite li nekome prenijeti neki svoj osjećaj ili određenu poruku, stvorite je prvo u mislima, pa onda silno zaželite te misli prenijeti drugoj osobi. Gledajte je u oči i vaša će poruka biti prenijeta ako je dovoljno jako zamišljena i odaslana.

Oči su ogledalo duše? Što vi mislite, da li je to istina? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: