Pileća prsa s vrhnjem: Kuhanje i zdrava hrana

Pileća prsa s vrhnjem: Kuhanje i zdrava hrana
Recepti i kuhanje

Ispod možete vidjeti recept za pileća prsa s vrhnjem. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za pečenicu od kunića na maslacu” ili “Pečenica od kunića na maslacu” i kliknete “Search”.

Pileća prsa s vrhnjem

Sastojci za 1 obrok:

– 70 g pilećih prsa
– 10 g maslaca
sol
– 3-4 velike žlice mlijeka ili kiselog vrhnja

Priprema

Navlaženim batom za tučenje mesa istucite pileća prsa i stavite ih u posudu s već rastopljenim maslacem. Pecite meso nekoliko minuta na umjerenoj vatri, sve dok i jedna i druga strana ne porumene, a onda dodajte malo mlijeka ili vrhnja. Smanjite vatru, poklopite i pustite da meso desetak minuta polako kuha, dodavajte mu mlijeko ili vrhnje svaki put kad nestane tekućine.

Kad je piletina meka, stavite je na zagrijan tanjur. U posudicu ulijte žlicu mlijeka, postružite ili vrhnje svaki put kad nestane tekućine. Kad je piletina meka stavite je na zagrijan tanjur. U posudicu ulijte žlicu mlijeka, postružite kuhačom po njenom dnu, ostavite da provrije, zatim prelijte taj umak preko pilećeg mesa, izrezanog u komadiće.

Varijanta s limunom

Mlijeko ili vrhnje možete zamijeniti s istom količinom juhe. Kuhajte pileće meso kao što smo već opisali, stavite ga na zagrijan tanjur, ulijte malo juhe u posudicu gdje se peklo meso, dodajte nekoliko kapi limunova soka i miješajte 1 minutu. Prelijte umak po mesu i pospite ga kosanim peršinom, izrežite na komadiće i poslužite.

Da li ste isprobali ovaj za pileća prsa? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

NE PROPUSTI  Nabujak od sira je super jelo

Možda će vas zanimati i ovo: