Korisni savjeti u kući: Kako se riješiti duhanskog dima

Korisni savjeti u kući: Kako se riješiti duhanskog dima
Razni korisni savjeti u domu

U ovoj objavi možete vidjeti koji su to korisni savjeti u kući da se riješite duhanskog dima. Predstavljamo vam top 5 savjeta i trikova za rješavanje toga problema, a izvor istih je YouTube kanal Mare. Ako vas zanima, možete pročitati nešto o pripremi doma za mačku. Ugodna zabava.

VAŽNA NAPOMENA: Svi ovi savjeti su isključivo informativnog karaktera i ako ih budete primjenjivali, to radite na vlastitu odgovornost!

Korisni savjeti u kući za otklanjanje duhanskog dima

Nitko ne voli da boravi u zadimljenoj i zagušljivoj prostoriji, bilo da su u pitanju pušači ili nepušači. Ukoliko ste imali goste nakon kojih vam je puno duhanskog dima ostalo u kući ili stanu, pokušajte neke od trikova i riješite se neugodnog dima i mirisa:

Savjet broj 1: Ocat i aktivni ugljen

U nekoliko manjih posuda sipajte malo vinskog octa ili stavite mali grumen aktivnog ugljena i posude ostavite u prostoriji gdje se pušilo. Ugljen i ocat upijaju i neutraliziraju neprijatne mirise, pri čemu treba da pazite da su van dometa djece!

Savjet broj 2: Osvježivači u vrećici

Odjeća i kosa najbrže upijaju duhanski dim, a ako se već desilo da si vam jakna, šal i rukavice bili u zadimljenoj prostoriji, prvo ih dobro prozračite, zatim ostavite preko noći u plastičnoj vrećici u koju ste stavili mirisne maramice ili osvježivače u mirisnim kesicama koje obično držite u ormaru.

Savjet broj 3: Pijesak za mačke

U pepeljaru stavite malo običnog ili ako imate, mirisnog pijeska za mačke. On će potpuno ukloniti neugodni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

Savjet broj 4: Soda bikarbona

Dim cigareta se zadržava u zavjesama, namještaju pa čak i tepisima. Pokušajte navečer, prije nego odete na spavanje, da pospete malo sode bikarbone po tepihu, garnituri za sjedenje i namještaju, a zatim ujutro usisajte cijelu prostoriju.

NE PROPUSTI  Poruke za jake žene koje će ih sigurno oraspoložiti

Savjet broj 5: Ručnik i ocat

Prvo prozračite prostoriju, a zatim umočite ručnik ili kuhinjsku krpu u ocat. Procijedite ručnik i nekoliko minuta mašite s njime po prostoriji. Mada izgleda smiješno, jako efikasno uklanja neugodne mirise.

Izvor: YT video – Kako se riješiti duhanskog dima

Da li su vam pomogli ovi korisni savjeti u kući kako da neutralizirate duhanski dim i nezgode mirise? Možete nam reći u komentarima ove objave. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: