Njegovana kosa na -5 stupnjeva

Njegovana kosa na -5 stupnjeva
Kosu će zaštititi i kapa ili šešir.

Prečesto sušenje kose sušilom oštećuje vlasi, osobito tijekom hladnijeg vremena, no ako se već morate koristiti njime, namjestite ga tako da puše umjereno topao zrak. Prečesto pranje također škodi kosi, posebice vrlo toplom vodom, kao i njezino ravnanje električnim uređajima ili kovrčanje vrućim uvijačima. Ako je perete u mlakoj vodi, kosa će biti sjajnija i zdravija. No na hladan zrak ne izlazite dok se nije sasvim osušila jer bi se inače zbog niskih temperatura vlasi mogle smrznuti i pucati. Također, za hladnijih dana nakon šamponiranja obvezno nanesite regenerator jer će hidratizirati kosu te čuvati od sušenja i lomljenja.

Regenerator pomaže i kod statičkog elektriciteta, a dovoljno ga je malo nanijeti na četku i vlasi više neće nezgodno stršati na sve strane. Kosu će zaštititi i kapa ili šešir, no pripazite da pokrivala za glavu nisu preuska jer će usporiti cirkulaciju tjemena i pojačati lučenje masnoća. Redovito češljanje, osobito prije spavanja, također štiti kosu od oštećenja.

Za kraj, evo i jednog shakea od banane, jaja i meda, ali za kosu: izmiksajte bananu, jaje, 3 žlice meda, 3 žlice mlijeka i 5 žlica maslinova ulja. Smjesu ravnomjerno nanesite na kosu i ostavite 15-20 minuta. Zatim je operite šamponom pa stavite regenerator i ponovno isperite hladnom vodom.

NE PROPUSTI  Čestitke za vjenčanje za budući sretniji brak muža i žene

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.