Simboli i znakovi koji su zanimljivi za proučavanje

Simboli i znakovi koji su zanimljivi za proučavanje
Razni simboli

U ovoj objavi možete pogledati slike na kojima su neki razni simboli i znakovi. Neki navedeni simboli su vam vjerojatno poznati, neki manje poznati a neki možda i nepoznati. Za neke simbole smo ukratko opisali što oni znače a za neke nismo stavili detaljnjiji opis. Zato vi možete u komentarima opisati pojedini simbol i njegovo točno značenje te u komentarima navesti neki simbol koji nije uvršten u ovu objavu. Objavu smo stavili u kategoriju “Zanimljivosti”. Ako vas zanima, možete pogledati neke kršćanske simbole.

Zanimljivi simboli i znakovi

Ovo je znak koji se zove “Peace” a osmislio ga je 1958. godine umjetnik Gerald Holtom u svezi kampanje za nuklearno razoružavanje.

Simboli i znakovi Peace
Peace

Poznati kineski simbol koji se zove “Yin-Yang”. Yin-Yang se često koristi kada se želi reći da je nešto potpuno drugačije jedno od drugog. Simbol je osnova kineskih borilačkih vještina i tradicionalne kineske narodne medicine.

Yin-Yang
Yin-Yang

Na slici ispod je simbol anarhije kojeg ste vjerojatno imali prilike vidjeti više puta, posebno kao grafit na zidovima. Znak simbolizira otpor vlastima.

Anarhija
Anarchy

Simbol na kojem su trokut, šestar i slovo G. Ovo je znak Masona ili Slobodnih zidara koji su tajna skupina te koji postoje stoljećima.

Simboli i znakovi Masona ili Slobodnih zidara
Simbol Masona

Oko koje sve vidi je također simbol Masona. Zove se i “Svevideće oko” i “Oko providnosti”. Recite nam vi u komentarima još neke podatke oko ovog simbola.

Svevideće oko ili Oko providnosti
Svevideće oko

Interesantne slike sa raznom simbolikom

Pentagram je sotonistički simbol na kojemu su krug i zvijezda sa pet krakova. Vjerojatno ste puno puta na više mjesta vidjeli ovaj simbol.

Simboli i znakovi Pentagram
Pentagram

Na slici ispod je simbol koji se zove “Ankh”. To je stari egipatski simbol koji ima značenje za plodnost i vječni život.

Ankh
Ankh

Ovo je simbol koji prikazuje Keltski križ. To je drevni simbol koji ima značenje duha Zemlje i božanstva, mosta s drugim svijetom.

NE PROPUSTI  Divlje životinje u prirodi koje su oduvijek zanimljive
Keltski križ
Keltski križ

Simbol djeteline sa četiri lista koji po starom narodnom vjerovanju ima značenje sreće. Vjerovanje u simbol djeteline s četiri lista je od davnina do danas.

Simboli i znakovi Djetelina s četiri lista
Djetelina s četiri lista

Potkova je također simbol sreće koji potječe iz Europe. Vjerojatno i većina vas ima potkovu u kući, na ulaznim vratima, u automobilu itd.

Potkova
Potkova

Još neki cool simboli i znakovi

Na slikama ispod su neki simboli i znakovi za koje nismo naveli njihovo značenje. Možete nam vi u komentarima ove objave ukratko objasniti šta znači pojedini simbol.

Ovo vam je sigurno poznat simbol. Opišite nam ga malo.

Mrtvačka lubanja
Poznati simbol

Srce je naravno simbol ljubavi i čega još?

Simboli i znakovi Srce
Heart

Crveni križ.

Crveni križ
Crveni križ

Što simbolizira slon?

Slon
Slon

Horusovo oko. Što ono znači?

Simboli i znakovi Horusovo oko
Horusovo oko

Ovo bi bio kraj ove objave. Ovo su samo neki simboli i znakovi a naravno, ima ih još veliki broj. Možete vi u komentarima navesti neke simbole koji nisu u ovoj objavi. Hvala.

Možda će vas zanimati i ovo: