Zaharija 3: Biblija i Stari zavjet

Zaharija 3: Biblija i Stari zavjet
Vjera i religija: Sveto pismo i Stari zavjet – Zah 3

Ispod možete pročitati poglavlje iz Biblije i Starog zavjeta Zaharija 3. Zaharija je jedna od knjiga Svetog pisma, dio Staroga zavjeta. Pripada u proročke knjige i to u skupinu 12 malih proroka (12 kraćih proročkih knjiga u Starome zavjetu). Biblijska kratica knjige je Zah. Ako u tekstu ispod postoje bilo kakve greške, slobodno nam to navedite u komentarima i nastojati ćemo to ispraviti u što kraćem vremenu.

Biblija, Stari zavjet i Novi zavjet – MENU

Zaharija 3

Zah 3: 1 – 5

1 – Potom mi pokaza Jošuu, velikog svećenika, koji stajaše pred anđelom Jahvinim, i Satana, koji mu stajaše zdesna da ga tuži.
2 – Anđeo Jahvin reče Satanu: “Suzbio te Jahve, Satane! Suzbio te Jahve koji izabra Jeruzalem! Nije li on glavnja iz ognja izvučena?”
3 – A Jošua bijaše obučen u prljave haljine dok stajaše pred anđelom Jahvinim.
4 – Anđeo se obrati onima koji pred njim stajahu i reče im: “Skinite s njega te prljave haljine!” I reče mu: “Evo, skidam s tebe tvoju krivicu i odijevam te u dragocjenu haljinu!”
5 – I nastavi: “Stavite mu čist povez oko glave!” Oni mu staviše čist povez oko glave i odjenuše ga u dragocjene haljine u nazočnosti anđelovoj.

Zah 3: 6 – 10

6 – I anđeo Jahvin upozori Jošuu:
7 – “Ovako govori Jahve nad Vojskama: ‘Ako budeš mojim putovima hodio i mojih se pridržavao naredaba, ti ćeš biti upravitelj u Domu mojemu, čuvat ćeš moja predvorja i dat ću ti pristup među one koji ondje stoje.
8 – Poslušaj, dakle, Jošua, veliki svećeniče, ti i drugovi tvoji koji su oko tebe, jer vi ste ljudi znamenja! Evo, ja ću dovesti Izdanak, Slugu svojega, i uklonit ću opačinu ove zemlje u jedan dan.
9 – Jer evo kamena koji stavljam pred Jošuu: na tom je kamenu sedam očiju i u nj ću urezati natpis’ – riječ je Jahve nad Vojskama.
10 – ‘U dan onaj’ – riječ je Jahve nad Vojskama – ‘pozivat ćete jedan drugoga pod lozu i pod smokvu.'”

NE PROPUSTI  Krštenje male djece: Kritike nevjernika a i vjernika

Koji su vama najljepši dijelovi iz poglavlja Zaharija 3? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: