Smiješne slike 2019: Kad će taj petak?

Smiješne slike 2019 - Kad će taj petak
Smiješne slike 2019 – Petak

 Najbolje smiješne slike 2019

Nove i zabavne smiješne slike 2019. Svi se pitamo – Kad će taj petak, kraj radnog tjedna i odmor za vikend. Pa, evo došao je petak i podijelite sliku. Pogledajte i ostale naše smiješne slike. Ugodna zabava. 🙂

Pročitaj još: Smijeh

Smijeh je nevoljna reakcija na određene vanjske ili unutarnje podražaje. Smijeh mogu pobuditi aktivnosti poput škakljanja, humorističnih priča ili misli. Najčešće se smatra vizualnom ekspresijom mnogih pozitivnih emocionalnih stanja poput radosti, veselja, sreće, olakšanja itd. U nekim pak prilikama može biti uzrokovan suprotnim emocionalnim stanjima poput sramote, isprike ili zbunjenosti (“nervozni smijeh”) ili udvornog smijeha. Čimbenici poput dobi, spola, obrazovanja, jezika i kulture determinantni su čimbenici za to da li će neka osoba iskusiti smijeh u određenoj situaciji.

Smijeh je dio čovječjeg ponašanja regulirana mozgom koje pomaže ljudima razjasniti njihove namjere u socijalnoj interakciji i pruža emocionalan kontekst konverzacijama. Smijeh se rabi kao signal pripadnosti nekoj grupi — on signalizira prihvaćenost i pozitivne interakcije s drugima. Smijeh se ponekad doživljava zaraznim, a smijeh neke osobe može sam izazvati smijeh u drugih kao pozitivnu povratnu spregu. Popularnost snimaka smijeha u televizijskim komedijama situacije može se dijelom pripisati ovome.

Proučavanje humora i smijeha te njihovih psiholoških i fizioloških učinaka na čovječje tijelo zove se gelotologija.

IZVOR: Wikipedija

Petak

Petak je peti dan u tjednu, koji se nalazi između četvrtka i subote.

U većini zemalja s petodnevnom radnim tjednom, petak je posljednji radni dan prije vikenda, dana za odmor, što je u SAD-u dovelo do izraza TGIF (skraćenice za Thank God It’s Friday) – “Hvala Bogu, petak je”. Petak je i inspiracija za istoimeni lanac restorana. U nekim kancelarijama, radnicima je dopušteno da nose manje formalnu odjeću petkom, što je poznato kao Casual Friday (“Opušteni petak”).

IZVOR: Wikipedija

Tjedan

Tjedan je jedinica za vrijeme – traje 7 dana. Duža je od dana, a kraća od mjeseca. U većini modernih kalendara, uključujući Gregorijanski kalendar, tjedan je period od sedam dana, kao i najduža konvencionalno korištena jedinica za vrijeme koja sadrži fiksni broj dana. Iako nema direktne astronomske veze, u širokoj je upotrebi kao jedinica za vrijeme.

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: