Talog od kave se može dobro iskoristiti

Talog od kave se može dobro iskoristiti
Korisni savjeti u kući

Vjerojatno mnogi od vas misle da je talog od kave beskoristan. Sigurno je da svakodnevno pravite domaću crnu kavu i da prilikom pranja posuđa stavljate se pred dilemu – šta sa talogom od kave? Nudimo Vam nekoliko ideja da ovaj otpadni materijal pretvorite u nešto korisno.

5 savjeta kako iskoristiti talog od kave

1.  UKLANJANJE MRLJA SA PREDMETA OD DRVETA

Mrlje sa drvenarije veoma jednostavno se uklanjaju tako što talog nanesete na gazu i zatim istrljate zaprljano mjesto. Poslije toga dovoljno je samo da čistom krpom uklonite talog i mrlje su nestale.

2. TALOGOM PROTIV INSEKATA

Protiv mrava i sličnih insekata možete da se izborite tako što ćete talog nanijeti na mjesta na kojima se oni nalaze. Iako je nama miris kave veoma privlačan, na insekte svojim intenzivnim mirisom djeluje upravo suprotno.

3. PROTIV NEPRIJATNOG MIRISA IZ HLADNJAKA

Ako se u Vašem hladnjaku neprestano osjeti neugodan miris, ovo ćete veoma jednostavno riješiti. Talog od kave stavite u teglu ili sličnu staklenu posudu, koju ćete otvorenu ostaviti da stoji 24 sata. Ovo možete da držite i u sudoperu ili na nekom drugom mjestu na kojem Vam stoji kanta za smeće.

4. PILING ZA TIJELO

Pomiješajte talog sa medom od čega ćete dobiti odličan piling za tijelo. Poslije nanošenja i ispiranja ovog pilinga, Vaša koža će biti glatka i sjajna. Pored toga što je dobar za ovakvu svrhu, ova smjesa odlična je u otklanjanju celulita.

5. DOHRANA ZA CVIJEĆE

Talog od kave koji ćete pomiješati sa vodom, biti će odlična dohrana za cvijeće u saksiji, a veoma je korisno i u dohrani povrća poput mrkve, peršuna, i slično.

IZVOR: prakticnikucnisavjeti.blogspot.com

NE PROPUSTI  Poruke za iskazivanje ljubavi koje će zadiviti odabrane

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)