Film The Social Network (2010): Biografije

Film The Social Network (2010): Biografije
Photo: YouTube filmovi

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu i biografski film The Social Network, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Social Network

Godina filma: 2010

Filmski žanr: Akcija, drama, biografija

Režija: David Fincher

Uloge: Mariah Bonner, Andrew Garfield, Mark Saul, Dakota Johnson, Jesse Eisenberg, Justin Timberlake i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na djelu The Accidental Billionaires autora Bena Mezricha. U jesen 2003. godine, magistar univerziteta Harvard i računalni programer Mark Zuckerberg sjeda za svoje računalo i žestoko počinje raditi na novoj ideji. Ono što počinje u njegovoj spavaonici uskoro postaje globalna društvena mreža i revolucija u komunikaciji. Mark Zuckerberg najmlađi je milijarder u povijesti … ali za ovog poduzetnika uspjeh vodi i do osobnih i do pravnih komplikacija.

Trailer

Pogledaj film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Najbolji avanturistički filmovi: Kate (2021)

IZVOR: hr.wikipedia.org

Facebook

Facebook je internetska društvena mreža koju je 2004. godine osnovao Mark Zuckerberg, bivši student Harvarda. U svojim početcima Facebook je bio namijenjen samo studentima sveučilišta na Harvardu koji su tim putem mogli međusobno komunicirati i razmjenjivati informacije. Kasnije, mnoga druga sveučilišta, srednje škole i velike kompanije diljem svijeta priključile su se mreži. Danas ova web stranica ima oko 2 milijarde aktivnih korisnika. Facebook je ujedno najpopularnije mjesto za objavljivanja fotografija, s više od 14 milijuna novih dodanih fotografija dnevno.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Social Network i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo inaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: