Vjerovali ili ne broj 3

U ovoj objavi možete pročitati neke velike zanimljivosti kada je u pitanju kategorija Vjerovali ili ne broj 3. Nadamo se da za navedeno niste vjerovali prije te da će vas objava zabaviti.

Vjerovali ili ne broj 3
Njemačka doga Bentley, ljubimac bračnog para iz Pensylvanije, najveći je pas na svijetu.

 Zanimljivi događaji kada je u pitanju vjerovali ili ne broj 3

Njemačka doga Bentley, ljubimac bračnog para iz Pensylvanije, najveći je pas na svijetu: visok je 96 i pol centimetara, a težak 103 kilograma!

Prije nego što je 1717. godine postao gusar, Stede Bonet bio je imućan vlasnik plantaže na Barbadosu. Legenda kaže da je na stazu kriminala krenuo kako bi pobjegao od supruge, čangrizave žene koja mu je stalno nešto prigovarala!

Godine 1994. Španjolac Jose Mariano vozio je suprugu na posao, kad je kilogram težak meteor pao na njihovo vjetrobransko staklo! Vozač je slomio prst, dok je njegova bolja polovica prošla bez ozljeda.

Statistički gledano, veće su šanse da ćete umrijeti dok kupujete listić za loto nego da ćete osvojiti jackpot!

Alexander Graham Bell, izumitelj telefona, nikad nije nazvao majku niti suprugu. Obje žene su, naime, bile gluhe!

Modni dizajner Marc Jacobs toliko voli svoja dva psa, Alfreda i Daisy, da je njihove likove dao tetovirati na nadlakticama. Daisy je, pored toga, dobila čast da bude prva kujica po kojoj je nazvan parfem!

Galen iz Pergama, rimski liječnik i filozof grčkog podrijetla koji je živio u drugom stoljeću, prvi je podijelio zube na sjekutiće, očnjake i kutnjake.

Jehovini svjedoci

Na svijetu postoji oko osam milijuna Jehovinih svjedoka ali će, prema njihovom učenju, nakon smrti biti spašeno samo 144.000 ljudi!

U Sagadi, selu na filipinskom otoku Luzon, i danas se njeguje drevni pogrebni običaj. Lokalni živalj lijesove pokojnika pribija na litice, zbog vjerovanja kako duše imaju veću šansu da završe u raju ako su mu fizički bliže. Riječ je o prizoru koji definitivno ne želite vidjeti kad na otok padne noć!

Kišno drvo (Samanea saman) može se podičiti najvećom krošnjom od svih stabala: njen prosječan promjer jest 62 metra. Naziv duguje tome što se njegovo lišće za oblačnih dana skuplja, kako bi kiša mogla pasti do tla i tako doći do korijena!

Tijekom svoga predsjedničkog mandata, John Quincy Adams volio je započeti dan žustrim plivanjem u rijeci Potomac – bez kupaćih gaćica!

Turski chef Nusret Gokceu ima milijune sljedbenika na društvenim mrežama. Zbog teatralnog načina soljenja hrane, iz visine od pola metra, dobio je nadimak Tuz-beg!

Prije izuma hladnjaka, Rusi i Finci su mlijeko održavali svježim tako što bi u njega ubacili – žive žabe!

Studija provedena na sveučilištu u Pittsburgu pokazala je da žene na svjetlijim očima trpe slabije porođajne boli u odnosu na one tamnooke, te da imaju veću toleranciju na alkohol od njih!

Osobe koje imaju problema s tenom trebale bi osobito pomno oprati ruke nakon diranja novčanica. Naime, najčešća bakterija koju pronalazimo na njima jest ona koja uzrokuje akne!

Ako ste se ikad pitali zašto je većina zrakoplova bijele boje, evo odgovora: na bijeloj podlozi najlakše se uočavaju pukotine, curenja ulja i ostali kvarovi. Nadalje, bijela boja najbolje odbija svjetlost i toplinu, što smanjuje zagrijavanje letjelice!

Možda će vas zanimati i ovo: