Čudne zanimljivosti koje će vas iznenaditi: Vjerovali ili ne

Čudne zanimljivosti koje će vas iznenaditi: Vjerovali ili ne
Samo najbolje zanimljivosti iz svijeta

Vjerovali ili ne, ispod su navedene neke čudne zanimljivosti za koje možda do sada niste znali, a te zanimljivosti će vas sigurno iznenaditi i natjerati na razmišljanje.

Čudne zanimljivosti – Izgubljen u prijevodu

Jedan je čovjek po imenu Vince iz Hertfordshirea, Engleska, 26 godina ponosno pokazivao svoju tetovažu na prsima, za koju je mislio da na kineskom znači njegovo ime. No, jednom zgodom, prilikom posjeta Tajlandu, otkrio je da na njegovim prsima zapravo piše Coca-Cola!

Muška majka

Prvi trudan muškarac postao je Thomas Beattie iz Benda, Oregon. On je u lipnju 2008. na svijet donio djevojčicu. Inače, Beattie je rođen kao žena, a deset godina prije je imao operaciju kojom je promijenio spol. No, unatoč tome što je godinama uzimao muške hormone kako bi dobio bradu, uspio je trudnoću iznijeti do kraja.

Čudne zanimljivosti – Sretne osmice

Dvije bebe u dvije susjedne američke države, rođene su 8. kolovoza 2008. točno u 8 sati i 8 minuta ujutro, a svaka je bila teška 8 lb 8 oz (3 kg i 855,5 g). Xander Jace Rinkier, majčinim roditeljima osma unuka, rođena je u bolnici Svetog Luke u Cedar Rapidsu, Iowa, a Hailey Jo Hauer je na svijet stigla u bolnici u Lake Regionu u Minessoti. Xanderin otac je svojedobno izjavio da mu do tad broj osam nikad nije bio toliko sretan!

Najstarija majka na svijetu

Kada je 27. lipnja 2008. u dobi od 70 godina na svijet donijela blizance, Omkali Charan Singh iz Indije, time je postala najstarija majka na svijetu. A sama Omkali kaže da joj obaranje rekorda nije važno, već se samo želi brinuti za svoje bebe. No, samo dvije i pol godine nakon poroda, najstarija je majka na svijetu umrla od raka.

Čudne zanimljivosti – Magneto

Dvanaestogodišnji dječak Joseph iz Pulaskija, New York, dobio je nadimak Magneto, jer se u njegovom prisustvu kompjuterima stalno ruše sustavi. Kod kuće se njegova konzola Xbox zamrzne onog trenutka kad joj se približi, a u školi je jednom prilikom školska priredba bila skoro prekinuta, nakon što se kompjuterska prezentacija počela blokirati, jer je dječak sjedio preblizu kompjuteru. Tako su mu u školi, da bi riješili takve probleme, na mjesto gdje sjedi, pod noge stavljali podlogu za uzemljenje, a oko ruke zalijepili anti-statičku traku. A stručnjaci pak vjeruju da su njegove neobične sposobnosti rezultat ogromne količine statičkog elektriciteta koje proizvodi.

Velika beba

1936. godine Leslie Bowles iz Suffolka, Engleska, u dobi od samo tri godine, bio je težak nevjerojatne 64 kile, dakle težio je kao jedna prosječna odrasla osoba.

Čudne zanimljivosti – Dječak ptica

U Rusiji je jednog dječaka majka doslovce podigla među pticama, pa tako on s ljudima komunicira isključivo cvrkutanjem i mahanjem rukama kao što ptice klepeću krilima. Ovaj sedmogodišnjak je pronađen 2008. u stanu u Volgogradu, gdje je bio okružen kavezima sa desetinama ptica. Taj dječak ne razumije niti jedan ljudski jezik, pa je zaključeno da pati od Moglijewog sindroma, nazvanog po glavnom liku iz čuvene Knjige o džungli.

Samodijagnoza

Čitajući knjigu “Mali kišni čovjek”, jedna je desetogodišnja djevojčica sama sebi postavila dijagnozu Aspergerovog sindroma. U toj je knjizi naime u jednom od likova prepoznala sebe, te su je roditelji odveli specijalisti, koji je zaista potvrdio da Rosie ima blagi oblik Aspergerovog autizma, koji može prouzročiti komunikacijske i emocionalne probleme.

Čudne zanimljivosti – Odao ga komarac

Zahvaljujući DNK uzorku iz krvi koju je pronašla u komarcu uhvaćenom na mjestu krađe, policija u Finskoj je ušla u trag mogućem kradljivcu automobila. Naime, kad je policija pretraživala ostavljeni auto u Seinaejoki, opazili su komarca. Komarac je poslan u laboratorij za ispitivanje, pa se pokazalo da krv u njemu pripada poznatom kriminalcu!

Dugi nokti

Shridhar Chillal iz Indije je punih 48 godina puštao nokte na lijevoj ruci, pa su tako dosegli dužinu od 6.1 m. Najduži mu je bio nokat na palcu – 1.4 m. Stalno je pazio i čuvao svoje nokte, pa se zbog njih gotovo pola stoljeća nije pošteno naspavao, a zbog opasnosti da ih ne polomi, nije htio odlaziti na mjesta s puno ljudi, niti grliti unuke, a za vrijeme jakog vjetra okrenuo bi tijelo tako da od njega zaštiti nokte.

Čudne zanimljivosti – Nalet skakavaca

2004. godine u studenom, roj ružičastih skakavaca obrušio se na plažu na Fuerteventuri, Španjolski Kanarski otoci. Insekti su stigli s teškim ozljedama koje su zadobili za vrijeme prelaska preko oceana, a mnogi su od njih imali slomljene noge i krila, pa su ubrzo pri dolasku i ugibali. Svi oni su bili dio roja od preko 100 milijuna skakavaca, koji su jednog vikenda stigli iz zapadne Afrike. Tako je jedan roj u Maroku bio dug čak 230 km i širok 150 m, a sastojao se od oko 69 milijardi skakavaca. Te je godine zapravo bio povećan broj skakavaca zbog 100 puta veće količine kiše od uobičajene koja je pala u zapadnoj Sahari, pa je to stvorilo odlične uvjete za njihovo razmnožavanje.

Barnum and Bailey neobičan cirkus

Cirkuske predstave Braće Ringling i cirkusa Barnum and Bailey su rezultat spajanja dvaju najvećih cirkusa na svijetu, koji su 1919. združeni u Greatest Show On Earth. Cirkus je putovao u sto željezničkih vagona dvostruke dužine, a u njemu je bilo zaposleno preko 1200 ljudi. To je bio vjerojatno najveći putujući cirkus ikad. Tako je u jednom trenu na predstavi nastupalo preko 30 neobičnih ljudi. Publika je plaćala gledanje točaka i prije početka same najveće predstave u velikom šatoru, a ljudi su od izvođača kupovali razne predmete poput prstenja koje je pripadalo divovima i slušali autetične priče o neobičnim životu samih izvođača. Tako su se zapravo i mnogi izvođači jako obogatili. Najpoznatiji i među najzanimljivijim članovima cirkusa su bili:

-Elsa Van Doryson – 2.3m visoka
-Alfred Langevin – pušio je kroz oči
-Harry Doll – obitelj lutaka
-Vitto Bassile – kralj povrća
-Mossab Habib – egipatski čudotvorac
-Gracie Doll – obitelj lutaka
-Major Mitte – visok 0,67 i težak 9 kg
-Jack Earle – visok 2.6m
-Lia Graff – najmanja žena na svijetu
-Baron Paucci – visok 0.6m
-Jack Huber – čovjek bez ruku
-Suzanne – dreserka zmija
-Miss Mae – istetovirana djevojčica
-Clico – divlje rasplesani južnoafrički bušman
-Hilda Van Doryson – visoka 2.5m
-Dan Brewer – pripovjedač
-Francisco Lentini – čovjek s tri noge
-Thelma and Doris Patton -albino blizanke nepoznatog podrijetla
-Tiny Doll – obitelj lutaka
-Dainty Doll -teška 250kg i visoka 1,5m
-Daisy Doll – obitelj lutaka
-P.J.Staunton – pomoćnik direktora
-Jeanie Tomaini -polu-djevojka

Bradata djevojčica

Annie Jones je počela nastupati na Barnumovoj pozornici kad joj je bilo samo devet mjeseci, veći dio života je provela na pozornici, da bi kasnije postala glasnogovornica cirkusa.

Anna Haining Bates

Izvođačica u cirkusu rođena 1846. u Kanadi, a kad ju je 1862. zaposlio cirkus P.T.Barnum, bila je visoka preko 2,3m. U cirkusu je upoznala i vjenčala se sa kapetanom Martinom van Buren Batesom visokim 2,4 m.

Clico

Njegovo pravo ime je Franz Taaibosh, a bio je južnoafrički plesač, koji se proslavio nastupima zahvaljujući kapetanu Hestonu. Ime je dobio zbog “kliketavog” zvuka svoga materinjeg jezika.

Eko i Iko

Albino blizance su kidnapirali krajem 19. stoljeća lovci na glave, koji su radili za cirkuse, ali su kasnije oslobođeni, pa su se i prilično obogatili nastupima na predstavama cirkusa braće Ringling i Barnum and Bailey.

Pseće Lice

Rus Fedor Jefticheive, koji je bio poznat pod nadimkom Jojo, nastupao je krajem 19. stoljeća na manjim predstavama zajedno sa svojim ocem, koji je također bio dlakav, no kasnije je samostalno stekao popularnost nastupom za cirkus P.T.Barnum. Jojo se poigravao svojom ulogom dječaka-vuka, režeći na publiku. Bio je vrlo inteligentan dječak, koji je govorio pet jezika, a umro je 1905. u Grčkoj od upale pluća.

Dlakava dama

Josephine Clofullia je u cirkusu P.T. Barnum bila poznatija kao Bradata Dama iz Ženeve kojoj je već u dobi od osam godina lice bilo prekriveno bradom. Jednom su se tako i proširile glasine da se zapravo radi o muškarcu, no liječnik je pregledom te tvrdnje spremno odbacio.

Mortado

Mortado Ljudska Fontana je kroz rupe na rukama i nogama špricao vodu. No, za vrijeme jedne točke, činilo se da je čavlima pribijen za komad drveta, dok je iz rupa špricao lažnu krv.

IZVOR: totalnoludo.blogspot.com

Nadamo se da su vas ove čudne zanimljivosti zabavile.

Možda će vas zanimati i ovo: