Vjerovali ili ne broj 4

U ovoj objavi možete pročitati neke zanimljivosti iz kategorije Vjerovali ili ne broj 4. Stvarno se nadamo da će vas ispod navedeno zabaviti i natjerati na razmišljanje. Uživajte!

Vjerovali ili ne broj 4
Do navršene druge godine života lavovi ne mogu rikati. Kad odrastu, njihova rika se može čuti i na udaljenosti od 8 kilometara.

 Top zanimljivosti – Vjerovali ili ne broj 4

Indija je vodeća zemlja u svijetu po broju vegetarijanaca. Ovisno o izvorima, između 20 i 40 % stanovništva se izjašnjava vegetarijancima i ne jede meso. Ovaj podatak ne treba čuditi s obzirom da Indijci kravu smatraju svetom životinjom.

Engleska riječ “set” za koju se kao prvo značenje navodi “komplet”, kao imenica ima 58, kao pridjev 10, a kao glagol 126 značenja.

Čovjek sam sebe ne može poškakljati jer mozak razlikuje dodir vlastite i tuđe ruke.

Do navršene druge godine života lavovi ne mogu rikati. Kad odrastu, njihova rika se može čuti i na udaljenosti od 8 kilometara.

Malena zemlja za veliki promet u dentalnom turizmu mogao bi biti novi slogan Lihtenštajna, male državice u kojoj se proizvodi oko 60 milijuna umjetnih zubi, što čini 1/5 sveukupne količine proizvedenih umjetnih zubi na svjetskoj razini.

Malena pacifička država Niue, koja ima oko 1200 stanovnika, dozvoljava plaćanje kovanicama s Disneyevim junacima. Iako je na otoku važeća moneta novozelandski dolar, vlada ovog atola-države dozvolila je i upotrebu ovakvih kovanica čija je vrijednost 25 $.

U Sydneyu postoji klinika koja ima recept za mamurluk – mamurne “pacijente” spaja na infuzije te im daje kisik i vitaminske koktele kako bi se partijaneri što prije oporavili. Klinika tvrdi da rješava mamurluk u 30 minuta, a i radno vrijeme je prilagođeno noćnim pticama: od 6 sati ujutro vrata klinike otvorena su svima koji su spremni za još jedan koktel prije spavanja.

Da li vam je ova objava bila zanimljiva? Recite nam u komentarima neko svoje mišljenje kada su u pitanju navedene zanimljivosti iz kategorije Vjerovali ili ne broj 4. Zahvaljujemo vam se unaprijed za vaše iskreno mišljenje!

NE PROPUSTI  Vjerovali ili ne broj 8

Možda će vas zanimati i ovo: