Vuk i janje: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć

Vuk i janje: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć
Bajke i priče za laku noć

Ispod možete pročitati lijepu bajku Vuk i janje. Autor je Jean de La Fontaine. Ako vas zanimaju još neke bajke za djecu, upišete u pretragu npr. “Lav i miš” i kliknete “Search”.

Najljepše bajke za djecu – MENU

Vuk i janje

Ova bajka o zločestom vuku koji je odlučio pojesti janje, poučava da pozivanje na pravdu ništa ne znači onome tko je odlučio počiniti zlodjelo.

Jedno se janje osvježavalo u bistrom potoku kada se pojavio krvoločan i gladan vuk koji već tri dana nije ništa okusio. Ugledao je janje i odlučio ga pojesti. No, trebalo je ipak pronaći razlog za svađu kako ga nitko ne bi optužio da je bez povoda napao nezaštićenu životinju. Približio se vodi, stao na uzdignutije mjesto od mjesta gdje je ranije pilo. Počeo je piti, naglo je stao i okrenuo se janjetu: “Kako da pijem kad mi ti zagađuješ vodu?” Janje je odgovorilo: “Gospodaru, to nije moguće! Voda prolazi najprije do vas i tek onda stiže do mene.” “Ponavljam ti da ju mutiš!” bio je uporan vuk. Zatim se dosjetio: “Kad te bolje gledam, vidim da si ti taj koji me lani uvrijedio.”

“Gospodaru, ne može biti istina: lani se ja još nisam rodio.” objasnila je stidljivo životinjica. Tada je vuk škrgučući zubima odbrusio: “Ako nisi bio ti, bio je svakako netko od tvoje braće!” “Ali, kunem se, nemam braću…” vapilo je janje. “Oh koliko priča! Svakako je bio jedan od tvojih: vi, vaši pastiri i vaši psi uvijek mi želite zlo. Sad je red da se osvetim!” rekao je vuk. Skočio je na janje, odvukao ga u šumu i pojeo.

NE PROPUSTI  Seljak i njegova djeca: Bajke za djecu i priče za laku noć

Jean de La Fontaine

Da li vam se sviđa ova bajka? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: