Značenje riječi Habitus

Značenje riječi Habitus - Šta znači riječ Habitus
Saznajte značenje riječi Habitus

Ispod možete pročitati šta znači riječ Habitus, odnosno značenje riječi Habitus. Ako vas zanima još značenja pojedinih pojmova, upišite u pretragu npr. “šta znači riječ Geneza” ili “Značenje riječi Geneza” ili samo jednu riječ određenog pojma i kliknite “Search”. Ako vas zanima, možete pročitati nešto o životinjama lansiranim u Svemir.

Kratko značenje riječi Habitus

Habitus je stanje pripravnosti, držanje, stanje, sposobnost i slično. Npr. držanje tijela je habitus, svećenička haljina itd.

Pročitaj još: Definicija

Definicija je sud kojim se nedvosmisleno utvrđuje sadržaj, opseg i doseg nekog pojma.

U matematici, za svaki matematički pojam postoji definicija, osim za pojam skup. Skup se uzima kao pojam koji je sam po sebi jasan i to je osnovni matematički pojam.

U logici, definicija (lat. definitio: ograničenje, određenje) je izraz kojim se određuje sadržaj nekog pojma točno i jednosmisleno s pomoću najbližega višega rodnog pojma (genus proximum) i specifične razlike (differentia specifica). Sasoji se od definienduma (onog što definira) i definiensa (onoga čime se definira). Definicija ne smije biti cirkularna, pojam koji se javlja u definiendumu; ne smije se pojaviti u definiensu.

Na području leksikografije i enciklopedike, definicija je neizostavni dio svakog leksikografskog i enciklopedičkog članka. Od glave članka odvojena je zarezom, nema pomoćnog glagola niti uputnica. Rabe se samo poznati pojmovi ili pojmovi koji su objašnjeni pod tim nazivom u djelu.

U širem smislu, definicija je svaki izraz koji pobliže određuje ili objašnjava značenje riječi ili fraze.

IZVOR: Wikipedija

Svećenik

Svećenik je posebno pripremljena osoba koja prinosi misne žrtve i obavlja druge vjerske obrede. Pojam svećenstvo označava ukupan svećenički stalež.

Povijest

U najstarije vrijeme vjerojatno je otac obitelji prinosio žrtvu, a u daljnjemu razvoju izdvajaju se posebne osobe koje se smatraju posrednicima između ljudi i Boga (bogova). U nekim civilizacijama svećenstvo je višestruko angažirano i privilegirano ujedinjujući u sebi dužnost svećenika, vrača, čarobnjaka, liječnika, učitelja, tumača tradicija, suca i drugo.

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: