6 tipova žena koje bi kršćanin trebao izbjegavati

6 tipova žena koje bi kršćanin trebao izbjegavati
Žene

Ovo su 6 tipova žena o kojima bi kršćani trebali razmišljati prije veze i svakako prije ulaska u brak.

6 tipova žena – Žene koje nisu vjernice

Ovo je najvažniji faktor od svih. Budući da nam je zapovjeđeno da se ne ujarmljujemo zajedno sa nevjernicima, koliko onda više ne trebamo niti razmatrati vezu s nekim tko nije vjernik (2 Kor 6,14)? Kršćanin nikada ne bi trebao razmatrati mogućnost da se viđa s nevjernicom. Isto kao što se ni kršćanka ne bi trebala dovoditi u vezu s nevjernikom. Ludo je misliti da možete izlaziti s nevjernicom i dovesti je do spasiteljske vjere u Krista. Takav stav vam se zasigurno može obiti o glavu.

Žene koje ne stavljaju Boga na prvo mjesto

Ovo može biti jedan od najvažnijih faktora koji muškarci trebaju uzeti u obzir. Ako žena nikada Boga ne stavlja na prvo mjesto, onda samu sebe stavlja na prvo mjesto. Ako ispred svega ne stavlja Boga, onda će vjerojatno i vas držati nisko na svojoj listi prioriteta. U tom slučaju, kršćani se nikada ne bi trebali viđati s nijednom ženom odnosno muškarcem koji ne traže najprije Boga i Njegovo kraljevstvo (Mt 6,33).

6 tipova žena – Žene koje ne vole djecu

Muškarci bi trebali izbjegavati žene koje ne vole djecu. Ono što se događa ako ovaj odnos dođe do braka je da kasnije dođu djeca u vašu obitelj. Obratite pažnju na to kako se odnosi prema djeci u crkvi ili javnosti. Također u razgovoru možete procijeniti kakav ima općenito pogled na djecu. Ništa toliko ne otkriva karakter osobe kao što je način na koji reagira na djecu iz svoje okoline.

Žene koje ne mole

Ako razmišljate o vezi sa nekom ženom, a nikada niste imali nikakvu naznaku da se moli, onda to može biti znak da ona nije dobar izbor za vas. Vjerujem da je molitva puls duhovnog života vjernika, a ako nema molitve, nema ni pulsa.

6 tipova žena – Žene koje govore ružno o svojim roditeljima

Znate li kako se ta žena odnosi prema svojoj majci? Kako govori o svom ocu? Ima li dobar odnos sa svojim roditeljima? Ako ste počeli izlaziti ili se namjeravate viđati sa nekom ženom, prvo upoznajte njezine roditelje ili ju pitajte o njezinim roditeljima i vidite kako o njima govori. Ako nema normalnog poštovanja i ljubavi prema svojim roditeljima, pitajte ju zašto. Naravno, nitko nema savršene roditelje, ali to ne znači da ih ne trebamo uvažavati.

Žene sa znakovima upozorenja

Još jedan tip žene s kojom muškarci ne bi trebali razmatrati vezu je žena koja neumjereno pije ili ima problem s drogom. Postoje znakovi upozorenja koji su nekad vidljivi, kao što je konzumacija alkohola od ranog jutra ili uzimanje prekomjerne količine lijekova, čak i ako su oni propisani. Ona može imati opravdan razlog za uzimanje lijekova, no ako u svom srcu osjetite da nešto nije u redu, pitajte ju zašto mora uzimati tu vrstu lijekova. Ne postoji ništa loše u tome da, ukoliko vas neke stvari muče, postavite nekoliko pitanja osobi s kojom se namjeravate viđati. Žena koja ne pokušava ništa sakriti, ne bi trebala oklijevati odgovoriti na vaša pitanja.

6 tipova žena – Zaključak

Prije nego započnete vezu s nekom osobom, uvjerite se koliko god možete da je ona nanovo rođena i da pokazuje plodove obraćenja (Ivan 15). Veza često može dovesti do braka, ali uvijek je bolje ne biti u braku, nego biti u lošem braku, jer to može dovesti do potencijalnog razvoda, a Božja volja za muža i ženu nikada nije bila razvod, već bračni zavjet dok god vas smrt ne rastavi.

Autor: Jack Wellman

Prijevod: Vesna L.

Izvor: faithinthenews.com

Prenosi: www.novizivot.net

Možda će vas zanimati i ovo: