Auschwitz (2011): Drame, ratni i povijesni filmovi

Auschwitz (2011): Drame, ratni i povijesni filmovi
Photo: YouTube FilmclubNederland

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, ratni i povijesni film Auschwitz, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Auschwitz

Godina filma: 2011

Filmski žanr: Drama, ratni film, povijesni film

Režija: Uwe Boll

Uloge: Uwe Boll, Arved Birnbaum, Steffen Mennekes i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Auschwitz je njemački film iz 2011. godine u režiji Uwea Bolla. Film prikazuje surovu stvarnost u jednom od najzloglasnijih nacističkih logora smrti. U filmu se prikazuju dokumentarne snimke, kao i intervjui s njemačkim tinejdžerima o onome što znaju o holokaustu.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Rat

Rat je organizirani sukob naoružanih ljudi, kao produženje politike država, nacija, klasa sredstvima oružanog nasilja u cilju ostvarivanja određene političke, gospodarske i druge dobiti. Rat je društvena pojava uvjetovana i povezana s pojavom i razvitkom klasnog društva čiji su osnovni zakoni ujedno i opći zakoni razvitka rata. Osnovni sadržaj rata čini oružana borba, ali se rat ne svodi samo na nju, on je širi, složeniji jer uključuje i druge oblike borbe (političke, gospodarske itd.) koje imaju veliko značenje za pripremu i vođenje rata.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Auschwitz i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: