Valentine (2001): Filmovi Davida Boreanaza

Valentine (2001): Filmovi Davida Boreanaza
Photo: YouTube The Film Archives

Ispod možete pročitati kratak opis za misteriju, triler i horror film Valentine (Valentinovo), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Valentine

Godina filma: 2001

Filmski žanr: Misterija, horror, triler

Režija: Jamie Blanks

Uloge: Joel Palmer, Fulvio Cecere, C. Ernst Harth, Caroline Chan, David Boreanaz i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na knjizi Valentine autora Toma Savagea. Valentinovo je 1988. godine. Na školskom plesu, štreber Jeremy Melton hrabro se suočava s jednim odbijanjem za drugim kada zamoli četiri popularne djevojke da plešu s njim. Peta djevojka, punašna i nesigurna, slaže se, ali na kraju se ljube pod tribinama. Kad ih skupina školskih nasilnika uhvati, djevojka tvrdi da ju je Jeremy napao. Zbog toga mu skidaju odjeću i tuku ga pred cijelom školom.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Man vs Bigfoot (2021): Najbolji triler filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Valentine i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: