Annette (2021): Mjuzikli, drame i romantični filmovi

Annette (2021): Mjuzikli, drame i romantični filmovi
Photo: YouTube UGC Distribution

Ispod možete vidjeti kratak opis za mjuzikl i romantični film Annette. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Annette

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Drama, mjuzikl, romantični film

Režija: Leos Carax

Uloge: Ron Mae, Kiko Mizuhara, Rebecca Dyson-Smith, Rila Fukushima, Dominique Dauwe, Marion Cotillard i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Annette je glazbeno-romantični dramski film iz 2021. godine u režiji Leosa Caraxa. Henry je stand-up komičar s žestokim humorom a Ann je međunarodno poznata operna pjevačica. Njih dvoje zajedno, pod svjetlima reflektora, čine sretan i glamurozan par.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Santa Fe Trail (1940): Filmovi Michaela Curtiza

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Annette i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.