Annette (2021): Mjuzikli, drame i romantični filmovi

Annette (2021): Mjuzikli, drame i romantični filmovi
Photo: YouTube UGC Distribution

Ispod možete vidjeti kratak opis za mjuzikl i romantični film Annette. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Annette

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Drama, mjuzikl, romantični film

Režija: Leos Carax

Uloge: Ron Mae, Kiko Mizuhara, Rebecca Dyson-Smith, Rila Fukushima, Dominique Dauwe, Marion Cotillard i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Annette je glazbeno-romantični dramski film iz 2021. godine u režiji Leosa Caraxa. Henry je stand-up komičar s žestokim humorom a Ann je međunarodno poznata operna pjevačica. Njih dvoje zajedno, pod svjetlima reflektora, čine sretan i glamurozan par.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  The Wolf of Wall Street (2013): Biografski film

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Annette i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.