Bambi: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć

Bambi: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć
Najljepše bajke i priče za laku noć

Ispod možete pročitati lijepu bajku za djecu Bambi. Bambi je bajka pisca Felixa Saltena. 1942. godine napravljen je američki animirani film kojeg je producirao Walt Disney te režirao David Dodd Hand.

Bajke za djecu – MENU

Bambi

U jednoj je šumi mama košuta otelila dražesno lane. Dala mu je ime Bambi. Lane se sprijateljilo s mnogim šumskim životinjama i svi su ga zavoljeli.

Jednoga je dana Bambi sišao do potoka da se napije vode i tamo sreo mladu srnu. Zvala se Falina. Postali su nerazdvojni i bili su jako sretni.

Stigla je zima, a s njom i sezona lova. Cijelom su šumom odjekivali pucnji iz lovačkih pušaka. Nažalost, Bambijeva je mama bila smrtno ranjena. Uplakano i uplašeno lane se dalo u bijeg do iznemoglosti.

Srećom, lane nije dugo bilo samo. Jedan veliki jelen uzeo ga je pod svoju zaštitu, naučio ga kako će živjeti samostalno i otkrio mu sve šumske tajne. Bambi je započeo svoj novi život.

Stiglo je proljeće. Šuma je bila prekrasna i on ponovo sretne Falinu. Sad su već bili odrasli pa su odlučili zajedno živjeti. Tako su provodili lijepe dane sve do ljeta. A onda se jednog jutra dogodilo nešto uistinu strašno: zapalila se šuma!

Bambi je krenuo obavijestiti životinje, a nije oklijevao čak ni skočiti u vatru da bi spasio svoje prijatelje. Veoma ih je hrabro izveo iz goruće šume.

Sad je Bambi bio taj koji štiti i tješi ostale. Zahvaljujući njegovoj prisebnosti i hrabrosti mnogi su izbjegli pogibelj. Stari jelen, koji je Bambiju pomogao kad je ostao bez majke, zamolio ga je da odsad brine o životinjama u šumi jer je on već star i umoran.

Bambi i Falina proživjeli su zajedno i sretno još mnoge godine, a život su im uljepšala i njihova dva mala laneta.

F.Salten

Koje su vama najljepše bajke? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: