Biografija Angeline Jolie – Biografije poznatih

Biografija Angeline Jolie - Biografije poznatih
Životopis

Ispod je kratka biografija Angeline Jolie, poznate filmske glumice. Ako vas zanimaju još neke biografije poznatih iz Hrvatske ili svijeta, upišete u pretragu npr. “Biografija Mirka Filipovića” ili “Mirko Filipović” i kliknete “Search”. Ako u ovoj web stranici postoji biografija tražene osobe, to će vam se automatski prikazati u rezultatima pretrage. Ako vas zanima, možete pročitati nešto o navikama najbogatijih ljudi.

Kratka biografija Angeline Jolie

Angelina Jolie je rođena 4. lipnja 1975. godine u Los Angelesu (USA). Njeni roditelji su bili glumci, te su se razveli kada je ona imala godinu dana. Nakon toga je živjela sa majkom u New Yorku. Kada je napunila 16 godina počinje samostalni život radila je kao model i pojavljivala se u raznim glazbenim spotovima. Preseljenjem u Los Angeles je glumila u nekim filmovima sa glumcima Ed Harrisom i Holly Hunter. Prvu glavnu ulogu je dobila u filmu “Hackers” 1995. godine u kojemu je dobila glumačke pohvale.

1997. godine je glumila sporednu ulogu u filmu “George Wallace” te je dobila nagradu Zlatni globus za najbolju sporednu ulogu. 1998. godine glumi glavnu ulogu u filmu “Gia” te za glavnu žensku ulogu dobija nagradu Zlatni globus. 1999. godine glumi u filmovima “Kontrolori leta”, “Sakupljač kostiju” i “Prekinuta mladost”. Za treći film je dobila treću nagradu Zlatni globus i Oscara za najbolju sporednu glumicu.

Karijera u novom tisućljeću

2001. godine je proglašena UN-ovom ambasadoricom dobre volje te je često obilazila izbjegličke kampove ratnih opustošenih područja u Sierra Leoneu, Pakistanu i Tanzanija. 2000. godine glumi u filmu “Nestali u 60 sekundi”. 2001. godine dobija ulogu Lare Croft u filmu “Lara Croft: Tomb Raider”, 2003. u nastavku “Lara Croft Tomb Raider: Kolijevka života”. 2004. godine glumi u filmu “Aleksandar Veliki” i “Gospodin i gospođa Smith”. Na snimanju filma “Gospodin i gospođa Smith” se zbližila s Brad Pittom. Brad Pitt se rastao sa Jennifer Aniston i vjenčao sa Angelinom. Brad i Angelina imaju troje biološke i troje usvojene djece.

NE PROPUSTI  Biografija Ivice Olića - Biografije poznatih

KOMENTIRAJTE ANGELINU JOLIE

Možda će vas zanimati i ovo: