Biografija Ivice Olića – Biografije poznatih

Biografija Ivice Olića - Biografije poznatih
Životopis

Ispod je kratka biografija Ivice Olića, poznatog bivšeg hrvatskog nogometaša. Ako vas zanimaju još neke biografije poznatih iz Hrvatske ili svijeta, upišete u pretragu npr. “Biografija Franka Sinatre” ili “Frank Sinatra” i kliknete “Search”. Ako u ovoj web stranici postoji biografija tražene osobe, to će vam se automatski prikazati u rezultatima pretrage. Ako vas zanima, možete pročitati nešto o času smrti.

Kratka biografija Ivice Olića

Ivica Olić je rođen 14. rujna 1979. godine u Davoru (Hrvatska).

Karijera u nogometnim klubovima

Amaterski je počeo igrati nogomet u NK Posavac u rodnome Davoru kod Nove Gradiške. Profesionalna nogometna karijera mu počinje u NK Marsonia Slavonski Brod gdje je igrao od 1996. do 2001. godine. Stanku je imao u sezoni 1998./99. kada je bio na posudbi u berlinskoj Herthi. 2001. godine prelazi u NK Zagreb, s kojim je osvojio prvenstvo. Zatim 2002. godine prelazi u NK Dinamo Zagreb s kojim je također osvojio prvenstvo.

Biografija Ivice Olića – Strani klubovi

2003. godine prelazi u CSKA Moskva. Sa CSKA iz Moskve je osvojio tri prvenstva, dva Kupa, jedan Superkup i Kup Uefe. U polusezoni 2006./07. potpisuje ugovor na dvije i pol sezone sa njemačkim nogometnim klubom HSV. 1. lipnja 2009. godine prelazi u NK Bayern Minhen. 2012. godine, na ljetnom prijelaznom roku, prelazi u NK Wolfsburg kao slobodan igrač. 29. siječnja 2015. se vratio u NK HSV. U srpnju 2016. godine Ivica Olić potpisuje jednogodišnji ugovor sa NK TSV 1860 Minhen. Taj minhenski nogometni klub Klub je Oliću peti njemački klub u njegovoj nogometnoj karijeri.

Olićeva karijera u reprezentaciji Hrvatske

Za Hrvatsku reprezentaciju počinje igrati 2002. godine gdje je bilježio uspješne nastupe. 16. studenog 2014. godine je protiv Italije odigrao svoju stotu utakmicu u reprezentaciji. 2. ožujka 2016. prestaje igrati za reprezentaciju Hrvatske. 2017. godine izbornik Hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić ga imenuje svojim trenerskim pomoćnikom.

NE PROPUSTI  Biografija Gorana Višnjića - Biografije poznatih

KOMENTIRAJTE IVICU OLIĆA

Možda će vas zanimati i ovo: