Biografije poznatih osoba iz Hrvatske i svijeta

Biografije poznatih osoba iz Hrvatske i svijeta
Životopisi poznatih

U ovoj objavi možete pročitati neke kratke biografije poznatih osoba iz Hrvatske te svijeta. Te biografije ili životopisi su od poznatih domaćih i stranih sportaša, glumaca, pjevača, političara i drugih. Ispod ćemo navesti samo neke životopise poznatih jer, naravno, ne bi bilo moguće njih sve uvrstiti u samo jednu objavu. Ako vas zanima kratka biografija određene osobe koje nema u ovoj objavi, samo upišete u pretragu ove stranice (vidi sliku ispod) npr. “Biografija Franje Tuđmana” ili “Franjo Tuđman” i kliknete “Search”.

Biografije poznatih osoba
Primjer za pretragu

Ako postoji biografija tražene osobe to će vam se automatski prikazati kao rezultat pretrage. Objavu smo stavili u kategoriju “Zanimljivosti”. Ako vas zanima, pogledajte šta znače određeni pojmovi. NE ZABORAVITE KOMENTIRATI POZNATE. HVALA!

Neke biografije poznatih osoba iz Hrvatske

Kratka biografija Luke Modrića

Luka Modrić je hrvatski profesionalni nogometaš rođen 9. rujna 1985. godine u Zadru. Kao dijete u prvim godinama života je živio u zaselku Modrići, selo Zaton Obrovački u blizini Obrovac. Kada je počela agresija na Hrvatsku, Luka Modrić je sa obitelji bio prisiljen kao prognanik preseliti u Zadar. Prvo je počeo igrati nogomet u NK Zadar a 2000. godine je prešao u zagrebački NK Dinamo. 2008. godine prelazi u engleski NK Tottenham a 2012. je prodan madridskom NK Real gdje igra i danas. Od 2001. do 2006. godine je igrao za mlađu reprezentaciju Hrvatske, a od 2006. do danas igra za seniorsku reprezentaciju. Igra na poziciji veznog igrača.

Kratke biografije poznatih osoba – Fabijan Šovagović

Fabijan Šovagović je bio hrvatski glumac koji je rođen 4. siječnja 1932. godine u Ladimirevcima (Hrvatska). Sa roditeljima je odrastao u hrvatskom selu Ladimirevci kod Valpova. Srednju građevinsku školu je završio u Osijeku. Dok je išao u srednju školu kao glumac amater je nastupao u nekim predstavama u Ladimirevcima i Osijeku. 1957. godine je diplomirao glumu na Akademiji kazališne umjetnosti u Zagrebu. Bio je član kazališta “Gavella” te je nastupao u brojnim kazališnim predstavama te brojnim filmovima. Bio je jedan od najboljih hrvatskih glumaca. Umro je u Zagrebu 1. siječnja 2001.

NE PROPUSTI  Vremenska prognoza: Kiša ili sunce? Tko zna?

Neki kratki životopisi poznatih stranih osoba

Biografije poznatih osoba – Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger je body builder i američki filmski glumac koji je rođen 30. srpnja 1947. godine u malom mjestu Thal (Austrija) u blizini grada Graza. Već u ranijoj mladosti se bavio body buildingom a 1968. godine je preselio u SAD. Kao body builder je osvajao više titula i naslova. Uz body building je počeo i glumiti u filmovima. Proslavio se kao glumac u poznatim filmovima Conan barbarin, Terminator, Predator i Potpuni opoziv. Osim što je bio izvrstan body builder i glumac, ušao je i u politiku. Od studenog 2003. do siječnja 2011. godine bio je guverner američke savezne države Kalifornije.

Kratka biografija Kobe Bryanta

Kobe Bryant je bio američki profesionalni košarkaš koji je rođen 23. kolovoza 1978. godine u Philadelphiji (SAD). Kao dijete od 6 godina je sa ocem preselio u Italiju gdje je naučio talijanski jezik i igrati nogomet. Kada je napunio 13 godina vraća se u SAD. Počeo je igrati košarku u jednoj momčadi srednje škole gdje je pokazao veliki talent postižući preko 30 bodova po utakmici. U NBA sportskoj karijeri je igrao za Los Angeles Lakerse. Kao izrazito kvalitetan igrač osvojio je brojne nagrade. Poginuo je 26. siječnja 2020. godine pri padu helikoptera a u helikopteru je bila i njegova trinaestogodišnja kćer Gianna koja je nažalost također izgubila život.

KOMENTIRAJTE NAVEDENE OSOBE.

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.