Gusta bijela juha od riže

Ispod možete vidjeti recept kako se priprema gusta bijela juha od riže. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za crecy od mrkve s prženim kruhom” ili “Cercy od mrkve s prženim kruhom” i kliknete “Search”.

Gusta bijela juha od riže
Recepti i hrana

Dobra gusta bijela juha od riže

Sastojci za jednu osobu:

– 50 g riže
– 3 dcl vode
– malo soli

Začin:

– 10 g ribanog parmezana
– 5-10 maslaca ili ulja

Priprema

Zagrijte vodu, posolite je, a kad zavrije, miješajući sipajte u nju postepeno rižu. Kuhajte je otklopljenu 15-20 minuta na umjerenoj vatri sve dok se ne zgusne i postane mekana. Dodajte sir pa opet miješajte, zatim, izvan vatre, umiješajte maslac ili žlicu ulja.

Da li ste isprobali ovaj recept kako se priprema gusta bijela juha od riže? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitajte još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Riža

Riža (lat. Oryza) je žitarica iz porodice trava raširena pretežno po tropskim i suptropskim predjelima Azije i Afrike. Sastoji se od 19 vrsta od kojih je najpoznatija Orzya sativa.

IZVOR: Wikipedija

Maslac (Eng. – butter) je energetski i nutritivno visoko vrijedan mliječni proizvod, dobiva se procesom bućkanja iz osnovne sirovine slatkog ili kiselog vrhnja, kemijskog sastava: voda (80%), suha tvar (16%)>(bjelančevine, vitamini, minerali, soli…). Vrhnje za proizvodnju maslaca se ne homogenizira. Pojam maslac se danas često zamjenjuje s margarinom. Margarin je prehrambeni proizvod dobiven industrijskom preradom biljnih ulja.

NE PROPUSTI  Zagorski štrukli: Recepti za slatka i slana jela

IZVOR:Wikipedija

Koliko puta tjedno kuhate i da li uživate u kuhanju?

Možda će vas zanimati i ovo: