Citati o emocijama koji će vas sigurno dobro opustiti

Citati o emocijama koji će vas sigurno dobro opustiti
Najbolji citati

Ispod su neki najljepši citati o emocijama koje su napisali svjetski poznati autori. Ti citati će vas sigurno dobro opustiti i natjerati na razmišljanje. Ukratko, osjećaj ili emocija naziv je za čovjekovu reakciju na neki događaj, povezuju ono što nam je važno sa svijetom ljudi, stvari i događaja. Ako vas zanima, pročitajte neke citate o dobroti. Ugodna zabava.

Najljepši citati o emocijama

Trebamo čuvati vlastito srce, jer ako ga pustimo, izgubit ćemo uskoro kontrolu i nad mozgom.
Autor: Friedrich Wilhelm Nietzsche

Emociju treba disciplinirati, ali ne i disciplinirajući je izgubiti.
Autor: Julien Benda

Ako ima pakla na zemlji, on se nalazi u srcu žalosna čovjeka.
Autor: Richard Burton

Bijes ne može biti neiskren.
Autor: George Robert Bach

Nešto sam razočaran, proći će; ili neće. Jedno od to dvoje.
Autor: Đorđe Balašević

Najbolji citati

Ne troši srce na tugu i bol.
Autor: Pitagora

Promatranje cvjetova je odmor. Oni nemaju emocije ili konflikte.
Autor: Sigmund Freud

Pojavnost stvari mijenja se ovisno o emocijama, pa tako u njima vidimo čaroliju i ljepotu, dok su čarolija i ljepota zapravo u nama.
Autor: Kahlil Gibran

Sve naše emocije – ljubav, mržnja, zavist, pohlepa, ponos – imaju prihvaćenu društvenu razinu, a potom i ostale razine, privatne razine, na kojima mogu priječi u područje krajnosti.
Autor: S. Dobyns

Posebni citati o emocijama

Strahove možete nadvladati suočite li se s njima na valjan način. Strah je jedna od emocija. A emocije u potpunosti dolaze iz unutrašnjosti bića i imaju samo onoliko snage koliko im je damo. Kao ljudska bića, raspolažemo i intelektom, a upravo intelekt, a ne emocije, mora biti vrhovna snaga koja će usmjeravati naš život želimo li ovdje iskusiti malo sreće. Emocije su boja života; bez njih bismo uistinu bili bezlična stvorenja. No, te emocije moramo nadzirati, jer će one inače nadzirati nas. To osobito vrijedi za emocije straha, koje će, dopustimo li mu neograničenu vladavinu, od svih nas stvoriti te drhtave sjene ljudi kojima olakšanje može donijeti tek smrt.
Autor: John M. Wilson

NE PROPUSTI  Poruke o obitelji koje oduševljavaju

U staro vrijeme muškarac bi pogledao žensko tijelo i vidio da je poželjno i to bi bio kraj priče. Ali dan – danas, ne može biti ni čiste ljubavi ni čiste požude. Nijedna emocija nije čista, jer se sve isprepliće sa strahom i mržnjom. Njegov je zagrljaj bitka, njihov klimaks pobjeda.
Autor: George Orwell

Koliko draži nalazimo u osjećajima drugih ljudi.
Autor: Oscar Wilde

Postoji česta emocija koju svi poznajemo, ali joj još nismo odredili ime – radosno iščekivanje mogućnosti da osjećamo prezir.
Autor: Thomas Harris

Zanimljivi citati

Očaj, kao i svaka druga emocija, može trajati neko vrijeme. Ubrzo se istroši i ostaje samo zbrka u glavi.
Autor: S. Gallagher

Najljepša i najdublja emocija koju uopće možemo iskusiti osjećaj je mističnoga. Riječ je o sijaču cjelokupne istinske znanosti. Onaj kome je taj osjećaj stran i tko se više ne može čuditi i zastati ushićen i obuzet strahopoštovanjem, praktički je mrtav. Znati da ono što nam je nedokučivo uistinu postoji, pokazujući se kao najviši red mudrosti i najsvjetlija ljepota koju naše otupjele sposobnosti mogu spoznati samo u najprimitivnijem obliku – ta spoznaja, taj osjećaj u samome je središtu istinske religioznosti.
Autor: Albert Einstein

Emocije su najgori neprijatelj na burzi.
Autor: Don Hays

Naše emocije, a ne razum, u svakom trenutku određuju naše ponašanje. Mi prikrivamo emocionalnu pozadinu na kojoj zasnivamo naše argumente kada tvrdimo da se ponašamo racionalno.
Autor: Humberto Maturana

Koji su vama najljepši citati o emocijama u ovoj objavi? Možete nam reći u komentarima i navesti još neke citate. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: