Zachariah (1971): Dobri glazbeni filmovi

Zachariah (1971): Dobri glazbeni filmovi
Photo: YouTube igotmobilephone

Ispod možete pročitati kratak opis za komediju, dramu i mjuzikl Zachariah, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Zachariah

Godina filma: 1971

Filmski žanr: Komedija, drama, mjuzikl

Režija: George Englund

Uloge: Hank Worden, Joe Walsh, Dick Van Patten, John Rubinstein, Don Johnson, Elvin Jones i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na romanu Siddhartha autora Hermanna Hessea. Pucnjave i električne gitare na Starom Zapadu? Možete se kladiti! Zachariah dobiva pištolj poštom, malo vježba i ubija čovjeka u lokalnom salonu. On i njegov prijatelj Matthew krenuli su postati revolveraši, pridruživši se Crackersima, rock bendu koji su također (jadno nesposobni) pljačkaši pozornice.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Diana (2021): Najbolji glazbeni filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Zachariah i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)