Cool zabavne matematičke igre: Obrana od zombija

Matematika ne mora uvijek biti dosadna. Obrana od zombija spada u cool zabavne matematičke igre pogodne za zabavu za sve generacije, a posebno za djecu osnovnoškolce. Uz igru će vaše dijete ujedno i vježbati. Da bi se uspješno branili od zombija morate što brže izračunati zadatak. Ako ne uspijete, zombiji probijaju vašu obranu. Birajte obranu zbrajanjem, oduzimanjem, dijeljenjem ili množenjem. Ugodna zabava.

Cool zabavne matematičke igre: Obrana od zombija
Matematičke igre – obrana od zombija

 Obrana od zombija spada u zabavnije cool zabavne matematičke igre

Koje su vama najbolje cool zabavne matematičke igre? Recite nam u komentarima. Hvala!

Pročitaj još: Igra

Igra je aktivnost jedne ili više osoba koja služi za razonodu i zabavu. Bit igre je postići neki cilj pridržavajući se zadanih pravila.

Igra se, najopćenitije, razlikuje od ručnoga ili intelektualnog plaćenog rada, iako se te dvije aktivnosti u nekim aspektima prepleću. Dobar primjer za izrečenu tvrdnju je sport, koji po svim značajkama pripada kategoriji igara, međutim, u profesionalnim okvirima poprima odlike koje se obično vežu za tradicijsko shvaćanje rada.

Ključne sastavnice igre su motivacija za dostizanje nekog cilja, pravila te interakcija, odnosno, kontakt između sudionika. Mnoge igre upravo poradi pobrojanih elemenata imaju obrazovnu ulogu jer sudionike tjeraju na usvajanje novih znanja i vještina.

IZVOR: Wikipedija

Matematička igra

Matematička igra je igra čija se pravila, strategija i rezultat mogu proučiti i objasniti matematičkim pravilima. Matematička pravila mogu potjecati iz teorije brojeva, logike ili geometrije. Da bi igra bila matematička, ne mora biti komplicirana niti izgledati “matematički”, već da je zasnovana na nekoj matematičkoj teoriji.

IZVOR: Wikipedija

Matematika

Matematika (od grčkog μάθημα (máthēma) ‘znanost’) egzaktna je (točna, nedvojbena) znanost koja izučava aksiomatski definirane apstraktne strukture koristeći se matematičkom logikom. Matematika se rabi gdje se god pojavljuju pitanja vezana za veličinu, strukturu, prostor ili promjenu. U početku vezana uz trgovinu i mjerenje zemljišta, kasnije astronomiju, a danas uz mnoga područja života. Matematika se uči u osnovnim i srednjim školama kao obvezan predmet. Veliki dio fakulteta također ima obavezne i izborne matematičke kolegije.

NE PROPUSTI  Online card games - Four colors

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: