Najljepše obiteljske večernje molitve

U ovoj objavi su vam na raspolaganju za čitanje najljepše obiteljske večernje molitve. Nadamo se da ćete te lijepe kršćanske molitve redovno moliti.

Najljepše obiteljske večernje molitve
Katoličke molitve

Najljepše obiteljske večernje molitve Bogu

Kršćani smo: Vjerujemo u Boga, štujemo Ga i ljubimo. Stoga molimo.

Molimo svi zajedno kao obiteljska zajednica, jer je Isus rekao: “Gdje su dvojica ili trojica sabrani u moje ime, ja sam među njima.”

Zajednička molitva stišava protivnosti, njeguje međusobnu ljubav i razumijevanje, donosi slogu i radost, milost i blagoslov Božji.

Obitelj ujedinjena u molitvi, ujedinjena je obitelj. Molimo žarko, sabrano, ustrajno, pouzdano!

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Ovom molitvom govorimo Tebi, Bože živi, koji nas čuješ i poznaješ sve naše misli i sav naš život. Zahvaljujemo Ti za ovaj protekli dan, za sva dobra koja smo u njemu od Tebe primili i za sva trpljenja, koja smo s Tvojom pomoći mogli izdržati.

ISPIT SAVJESTI I POKAJANJE

Priznajemo da i u prošlom danu nismo bili savršeno dobri. Griješili smo… Duše Sveti, pomozi nam da se sjetimo svojih grijeha. Razmislimo iskreno što smo sagriješili mišlju, riječju, djelom i propustom.. Osobito da li smo izazvali nemir i žalost u obitelji. (U tišini ispitujemo ukratko svoju savjest). Oprosti mi Bože sve moje slabosti, a ja opraštam svima koji su mene uvrijedili. Kajem se od sveg srca što grijesima uvrijedih Boga, najveće i najilije dobro. Mrzim na sve svoje grijehe i tvrdo udlučujem da ću nastojati popraviti se i ne griješiti više. Pomozi mi, Gospodine, da budem čvrst u ovoj odluci.

ISPOVIJEST VJERE

Sada u duhovnoj zajednici sa svim vjernicima Crkve u Hrvata molimo ispovijest naše vjere: Čvrsto vjerujem u Boga Oca i Sina i Duha Svetoga. Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom i tako obnoviti sveti pradjedovski zavjet vjere u Isusa Krista i vjernosti Katoličkoj Crkvi. Svoju odluku polažem u bezgrješno Srce presvete Bogorodice Marije. Amen.

VJERNIČKA MOLITVA ZA OBITELJ

Pomolimo se za sve potrebe naše obitelji.

 1. Za mir i slogu po uzoru svete Obitelji, za ljubav i opraštanje među svima nama, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
  2. Da se u našoj obitelji nikada ne čuje psovka i kletva, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
  3. Da se uvijek poput Marije i Josipa živimo u milosti Božjoj, boreći se protiv grijeha, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
  4. Da blagosloviš naš rad i dadeš nam potrebna zemaljska dobra, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
  5. Da naša obitelj bude uzorna i pripravna uvijek pomoći drugima, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
  6. Da svaku nedjelju dolično proslavimo, osobito sudjelovanjem svih nas u svetoj misi, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
  7. Za djecu i mladež u našoj obitelji, da napreduje u svemu što je dobro,molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
  8. Da naša obitelj daruje Crkvi kojeg svećenika, redovnika ili redovnicu, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
  9. Za odsutne članove naše obitelji, da nam se živi i zdravi vrate kući, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
  10. Da naša obitelj poraste novim članom, kojega veselo očekujemo, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
  11. Za naše preminule rođake i prijatelje… molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
  12. Da po uzoru sv. Josipa budemo savjesni i marljivi u svom poslu, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
  13. Po zaštiti sv. Josipa očuvaj nas od svih pogibli i neprilika, molimo Te: – Gospodine, usliši nas.
  Oče naš…..
NE PROPUSTI  Levitski Zakonik 11: Biblija i Stari zavjet

Pohodi, molimo Te, Gospodine, ovo prebivalište i daleko od nas odagnaj sve neprijateljske zasjede. Tvoji sveti anđeli stanovali u njemu i u miru nas čuvali. A blagoslov Tvoj bio uvijek nad nama. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

DNEVNO PRIKAZANJE

U svojim mislima sjedinimo se sa Isusovom žrtvom koja se svakog časa prikazuje na nekim oltarima širom svijeta i izmolimo nevno prikazanje presvetom Srcu Isusovu: Božansko Srce Isusovo, prikazujem Ti po bezgrješnom Srcu Marije, Majke Crkve, i po svetom Josipu,zaštitniku Crkve, sve molitve, djela i trpljenja ovoga dana u naknadu za naše uvrede i na sve nakane na koje se ti neprestano prikazuješ na oltaru. Osobiti Ti ih prikazujem za svetu Crkvu, Svetoga Oca, biskupski zbor i za sve potrebe koje su preporučene članovima Apostolata molitve. Amen. Anđeo Gospodnji navijestio Mariji…

MOLITVA SVETOM JOSIPU ZA DOMOVINU

Završimo svoju večernju molitvu usrdnom preporukom svetom Josipu za domovinu: Sveti Josipe, prečisti zaručniče Blažene Djevice Marije, djevičanski oče Isusa Krista i glavaru svete Obitelji, svim te srcem pozdravljamo. Zahvaljujemo ti što si velikodušno sudjelovao u djelu otkupljenja svijeta braneći život i čast Isusa i Marije. Zahvaljujemo ti za uzorni primjer svetoga života u savršenoj predanosti u volju Božju.

Zadovoljni smo i Bogu zahvalni što su naši pradjedovi prije tri stoljeća tebe izabrali za nebeskog zaštitnika domovine Hrvatske. Mi taj izbor radosno prihvaćamo, potvrđujemo i ponovno se tebi s pouzdanjem povjeravamo u ovim teškim vremenima, kad su nam mnoga ognjišta opustjela od bijele kuge i uništenih nerođenih života, mnogi kršćani zaboravili Boga i njegove zapovijedi, a svađa i mržnja, psovka i proklinjanje, pijanstvo i bludnost, nesvetkovanje nedjelje i drugi grijesi preplavili našu lijepu domovinu i upropašćuju nas za ovaj i vječni život. U ovim našim bolima vapimo k tebi, dragi sveti Josipe! Zagovaraj po Mariji nas, Crkvu u Hrvata, da se oslobodimo grijeha, da dostojno kršćanski živimo i da duhovno obnovljeni idemo u susret svijetloj budućnosti.

NE PROPUSTI  Prva knjiga o Samuelu 17: Biblija i Stari zavjet

Mir i sloga

Molimo te za djecu i mlade, da što bolje upoznaju Isusa Krista i da ga što vjernije slijede. Molimo za naše obitelji da žive u miru i slozi i veselo prihvaćaju očinski i majčinski poziv, a osobito molimo za muževe da svoju vjeru odlučno ispovijedaju. Sveti Josipe, molimo tvoju zaštitu za svećenike, redovnike i redovnice, da se što više posvete u svom duhovnom zvanju. Molimo za bolesnike, nemoćnike i patnike da sve boli prikažu strpljivo Gospodinu. Molimo za braću i sestre koji su na radu u tuđini da nam se kući vrate. Molimo za umiruće da im ti, zaštitniče sretne smrti, izmoliš milost sretnog preminuća u prijateljstvu s Bogom. Molimo te za sve koji žive u ovoj našoj dragoj domovini obilje Božjeg blagoslova.

Dobri, sveti Josipe! Budi pomoć siromašnima, ohrabrenje klonulima, snaga slabima, pomirenje zavađenima, utjeha žalosnima, obnova zapuštenima, svima radost i spas. Izmoli svima nama, koji smo kršteni u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, sveto živjeti, blaženo preminuti i u nebu vječno blaženstvo zadobiti u dioništvu slave presvetoga Trojstva. Amen.

I još dodajmo molitvu za umiruće: Sveti Josipe, djevičanski oče Isusa Krista i pravi zaručniče Blažene Djevice Marije, moli za nas i za sve koji će noćas umrijeti.

Blagoslovio nas i čuvao svemogući i milosrdni Bog, Otac, Sin i Duh Sveti. Amen.

Da li se slažete da su ovo najljepše obiteljske večernje molitve? Recite nam u komentarima. Hvala!

Možda će vas zanimati i ovo: