Crecy od mrkve s prženim kruhom

Ispod možete vidjeti recept za crecy od mrkve s prženim kruhom. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za pire od povrća s prženim kruhom” ili “Pire od povrća s prženim kruhom” i kliknete “Search”.

Crecy od mrkve s prženim kruhom
Kuhanje i zdrava hrana

Dobar recept za crecy od mrkve s prženim kruhom

Sastojci za 1 obrok:

– 200 g mrkve
– 25 g riže
– 10 g maslaca
– 20 g ribanog parmezana
– malo soli

Prilog: pola kriške toast kruha

Priprema

Oljuštite mrkvu i, ako je potrebno, odstranite unutarnji drvrnasti dio, izrežite je na komade, posolite, 10 minuta pirjajte na pol količine maslaca. Ulijte šalicu tople vode, pustite da uzavri, dodajte rižu, izmiješajte i ostavite da kuha pol sata na umjerenoj vatri. Kad je riža kuhana, ohladite je, zatim još mlaku uspite u mješalicu da se vrlo jako miješa dvije minute. Ako je potrebno, ponovite postupak još jedan ili čak dva puta, a onda tako izmiješanu masu stavite u posudu, zagrijte je, dodajte pol količine ribanog parmezana, a izvan vatre, i preostali maslac. Uz crecy poslužite ribani parmezan i prženi kruh izrezan na kockice.

Da li ste isprobali ovaj recept za crecy od mrkve s prženim kruhom? Možete nam reći u komentarima i navesti ako želite koliko često kuhate. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

Kuhanjem se pripravljaju juhe, gulaši, razna jela koja se jedu žlicom ili pak jela poput kuhanog povrća, mesa ili tjestenine.

NE PROPUSTI  Mljevena teletina s maslacem ili uljem

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: