Sunčevi znakovi za pomoć pri izboru zanimanja

Sunčevi znakovi su nešto vrlo zanimljivo. Kad ste saznali koji je vaš Sunčev znak, moći ćete slijediti naputke za pomoć pri izboru zanimanja, odnosno djelatnosti.

Sunčevi znakovi za pomoć pri izboru zanimanja
Ako je čovjek zadovoljan svojim poslom i obavlja ga s radošću i ljubavlju, postiže natprosječne rezultate, a čuva i svoje tijelo i psihu od raznih stresova pa tako i bolesti.

Volite li svoje zvanje bit ćete sretni u životu

“Kruh pečen bez ljubavi, gorka je hrana. On tek napola zasiti gladnog čovjeka.”

Ovim je riječima libanonski pjesnik Khalil Gibran upozorio da je rad, koji nije ispunjen istinskom ljubavlju, čisti gubitak vremena i energije. Onaj tko ne radi s ljubavlju, bolje je da ništa ne radi, bez obzira što je predmet njegova djelovanja. I to tako dugo dok ne pronađe zanimanje u koje će unositi i svoje tijelo i svoj duh.

Drugim riječima, svatko bi od nas morao biti svjestan da nije rođen za određen posao, za određenu djelatnost ili za određenu karijeru. Izbor ovisi o sposobnostima i o karakteru pojedinca, o motivima, a sve je to određeno Sunčevim znakom svakog pojedinca i, naravno određenim aspektima horoskopa, pri čemu je Sunčev znak vrlo dobro polazište.

Sunce “napušta” neki znak da bi prijelomnog dana, već prema godini, u različito vrijeme, “ušlo” u sljedeći. Ako ste rođeni jednog takvog prijelomnog, odnosno graničnog dana (na primjer 20. travnja, 21. svibnja ili 23. kolovoza, da ne nabrajamo dalje), morali biste znati točno sat i minutu kad ste prvi puta udahnuli zrak kako biste mogli doznati koji je vaš Sunčev znak. Svaki astrolog može vam izračunati kojem znaku pripadate.

Kad ste saznali koji je vaš Sunčev znak, moći ćete slijediti naputke za pomoć pri izboru zanimanja, odnosno djelatnosti. Inače, Sunčevi znakovi su podijeljeni u tri skupine sa po četiri znaka u svakoj.

Temeljni Sunčevi znakovi: Ovan, Rak, Vaga i Jarac

Ako ste rođeni u nekom od nabrojenih temeljnih, odnosno kardinalnih znakova, vi biste u životu trebali biti vođa u planiranju i/ili realizaciji planova. Vi nikada nećete biti posve zadovoljni s podređenom ulogom. Takav vam položaj odgovara jedino kao privremen i kao odskočna daska za neki viši. Da biste mogli raditi s ljubavlju, vi morate biti gazda, bez obzira gdje i što radili.

Ako biste bili prisiljeni raditi nešto gdje biste bili sprječavani da ostvarujete vlastite zamisli, moglo bi doći do tjelesnih i duševnih kriza, iz čega bi, tijekom vremena, mogle nastati i kronične bolesti. Biti rođen u jednom od kardinalnih znakova, znači biti određen za vođu ili za samostalnog poduzetnika. Vrsta posla koja bi vam najbolje odgovarala, opet, ovisi od različitih elemenata vašeg znaka. Drugim riječima, ako ste rođeni u znaku Ovna, onda je element vašeg znaka – vatra. Element Raka je voda, Vage je zrak, a vodič Jarcu je zemlja.

Sunčevi znakovi: Ovan – Pokretač novih ideja i planova

Imat ćete uspjeha u poslu koji je u skladu s elementom vašeg znaka, a to je vatra. Vatra obuhvaća sve što uzbuđuje i što druge i vas navodi na spontanu reakciju, odnosno što izaziva oduševljenje. Vi ste rođeni da vodite paradu na bijelom konju, da svima i svugdje pokazujete i dokazujete svoju nadarenost, kako biste prodrli u srž svake stvari.

Svugdje ste na pravom mjestu gdje možete biti u središtu pozornosti i gdje možete požnjeti priznanje, a osobito na mjestima gdje vas primaju s punim povjerenjem i ljubavlju i to usprkos vašoj naivnosti i zahvaljujući vašoj velikodušnosti. Osjećate se dobro na svim mjestima gdje vas ne ograničavaju, jer vi prestajete “živjeti” kad izgubite punu slobodu. S mnogo sreće prihvaćate novosti, a i odličan ste pokretač novih ideja i planova. Ali, bavite se velikim stvarima. Mrvice ostavite drugima.

Rak: Najbolji uspjesi u umjetnosti i odgoju

Bude li vaš posao u svezi s vodom, vašim elementom, bit ćete zadovoljni. On obuhvaća sve što je u svezi s dubinom, što je stalno u pokretu, što je zamagljeno aurom tajanstvenosti. Najbolje uspjehe postižete na području umjetnosti i odgoja. Za rad vam je potreban mir. Kako biste mogli održati koncentraciju, morate se povući u vlastiti oklop. Obično napravite korak u stranu, i korak nazad, da biste potom zakoračili prema naprijed.

Posao mora dozvoljavati vašoj bujnoj mašti da dođe do izražaja. Osim toga, mora vam pružati mogućnosti za putovanja, za promjenu okoline, no, pri svemu tome, neophodna vam je sigurna luka u koju se uvijek možete vratiti. Budu li vaši poslovi obavljani tijekom poslovnih ručkova, odnosno večera, bit će to razlog više vašem zadovoljstvu. Naime, jelo i uspješno dogovoren posao, za vas su dio “ovozemaljskog raja”. Osim toga, Rakovi su idealne osobe koje će se očinski, odnosno majčinski, brinuti o nezaštićenima i bespomoćnima.

Sunčevi znakovi: Vaga – Izuzetno dobar sudac i pomiritelj

Radit ćete ispunjeni ljubavlju u onom zvanju koje je u uskoj vezi s vašim elementom, a to je – zrak. On obuhvaća sve što se duhovno kreće. Bit ćete – ili jeste – izuzetno dobar sudac i pomiritelj. Vaša je životna zadaća da gasite razbuktalu vatru. No, protivnik ste svake sile i nasilja.

Vama je potreban neki ventil kroz koji će izaći vama urođena sklonost prema poštenju, harmoniji i fair odnosu spram okoline, pri čemu se ne ustručavate prosuđivati sve što govori u prilog ili protiv neke tvrdnje, odnosno zaključka. Bit ćete ispunjeni zadovoljstvom bude li vaš posao grupni, pod pretpostavkom da se u grupi ne nalazi neki vama srodan kardinalni znak. Naime, jedna grupa ne podnosi dvoje vođa. Vaga je znak ljepote, pa ćete biti uspješni u poslovima gdje se traži estetika, preciznost i smirenost.

Jarac: Uspješan samostalni poduzetnik

Ako je vaš posao u skladu s elementom zemlja, vi ste sretan čovjek. Zemlja obuhvaća sve što je stabilno i praktično, ona je čvrsta podloga i posjeduje velik potencijal rasta. Inače, vi ste čovjek koji izbjegava reflektore pozornice i radije radite iza kulisa. Postoje, naravno i iznimke, ali one samo potvrđuju pravilo. Rođeni ste za posao ili za karijeru koja vam pruža mogućnost da vodite ili savjetujete druge.

Isto tako, uspješni ste kao samostalni poduzetnik. Vaša sposobnost predviđanja budućih događaja je znatno iznad prosjeka, no vas ipak privlači magnetskom snagom posao koji vam pruža materijalnu i socijalnu sigurnost. Sretni ste ako stojite na čvrstoj podlozi, s poslom koji vam omogućuje dolazak do vrha, o kojem ste sanjali još u pubertetu. U taj cilj, nikada niste posumnjali.

Čvrsti Sunčevi znakovi: Bik, Lav, Škorpion i Vodenjak

Ako ste rođeni u jednom od čvrstih znakova, najlakše ćete zarađivati za vaš svakodnevni kruh kao organizator mišljenja i djelovanja – drugih. Nikada nećete biti sretni, a niti ćete ostvariti ciljeve, budete li organizaciju posla prepuštali drugima. Vi ćete uspješno voditi vlastitu tvrtku, ali i tvrtku u kojoj radite – čiji je vlasnik netko drugi – jer ga osjećate kao “svoje”.

Vi ste čuvar svakog dobra, bez obzira kome ono pripadalo i kakve je vrste. Vi želite imati razuman autoritet, brinete se o krupnim stvarima, dok, po vašoj ocjeni, manje važne poslove, bez grižnje savjesti tovarite drugima. Vaša je briga da se poslovi dobro odvijaju. Prepuštate kardinalnim znakovima da mašu zastavama na paradama, prepuštate zračnim da komuniciraju s duhovima i s nebom. Vi želite biti stijena, temelj, na koji će se drugi oslanjati. Vi želite pomiriti suprotnosti, držati sve na okupu. Budete li lišeni te odgovornosti, možete zapasti čak i u depresiju.

Bik: Velike kompanije, veliki poslovi

Dobro i s ljubavlju obavljate poslove koji su u svezi s elementom zemlja. On obuhvaća sve što je stabilno, što je praktično i što obećava rast i razvoj. Nastojite prikupiti sve podatke i potom u tišini i smireno stvoriti vlastiti sud. Tek kad stvorite vlastito mišljenje, spremni ste za akciju. Ponekad ste i žrtva vlastite tvrdoglavosti, pretjeranog opreza, ali i vama neprimjerene sklonosti proračunatom riziku.

Nastojite smiriti strasti i impulzivne reakcije suradnika. Želite stvoriti prvenstveno sebi, a potom i drugima, sigurnu budućnost. Privlače vas velike kompanije, veliki poslovi i sposobni ste raditi do ponoći da biste svladali probleme koji se postavljaju pred vas, odnosno pred organizaciju. Možete biti duboko nesretni ako posao koji obavljate ne napreduje kako biste željeli. I to bez obzira radi li se o banci ili tvornici dječjih igračaka.

Sunčevi znakovi: Lav – Rukovoditelj, mislilac, organizator

Svi poslovi koji su u skladu s elementom vatre, vama će pružati uspjeh i zadovoljstvo. Vatra obuhvaća sve što je originalno, što je uzbudljivo, što je teško kontrolirati. Radite li na poslu gdje je prepušteno sve vašim odlukama, vašem organizacijskom talentu i vašoj moći odlučivanja, bit ćete sretni. U protivnom, moglo bi se lako dogoditi da postanete žrtva frustracije.

Vi se morate izraziti kao rukovoditelj, mislilac, organizator, autoritet. Pa ako vam netko osporava, to gore po njega. Čeznete za priznanjem i poštovanjem okoline, pa ne možete oprostiti potcjenjivanje vaše ličnosti, ili ugrožavanje vašeg položaja. Kad nešto kažete, želite da to tako i bude. Ako biste bili prisiljeni raditi u nekoj podređenoj poziciji, imali biste i fizičkih i psihičkih teškoća. Ta, nije uzalud Lav – kralj životinja.

Škorpion: Držite sve pod kontrolom

Bude li posao u skladu s vašom čvrstom prirodom vode, bit ćete sretni i zadovoljni. Voda obuhvaća sve što upija, odnosno rastvara, dubinu, čak i tišinu, ali i auru tajanstvenosti kojom su obuhvaćene mnoge pojave i događaji. Vaša je životna zadaća da istražujete visine i dubine i da skupljate nužna iskustva sa svih razina posla kojim se bavite.

Oboružani tim iskustvima, vi uspješno u djelo provodite parolu: “Znanje je moć”. A moć je za vas simbol uspjeha. Vašem orlovskom oku ništa ne izmiče. Stalno držite sve pod kontrolom. Imate dovoljno strpljenja da ne donosite preuranjenje zaključke. Rođeni ste da rješavate probleme i tajne. Pri tome niste osoba koja bi nepromišljeno lomila mostove za sobom. Osobito ste uspješni kao glumac, političar, ali i kao zanatlija, policajac i vojnik. Skloni ste, inače, i kažnjavanju svih onih koji se suprostavljaju zakonu i običajima.

Vodenjak: Poslovi po unaprijed utvrđenom planu

Bit ćete vrlo sretni i uspješni – ili možda to već i jeste – budete li radili poslove koji stoje u vezi s vašim čvrstim elementom zraka. U vašem slučaju, zrak obuhvaća sve nepredviđeno, neobično, promjenjivo i što zahtjeva intervenciju razuma. Vama treba biti omogućeno da se zadubite u problem i on će biti riješen. Pri tome su česte munjevite, ponekad drske, ali učinkovite ideje, koje mogu biti na granici genijalnosti.

Vi ste dobar organizator, ali očekujete od suradnika da posao obavljaju upravo onako kako biste ih vi samo obavili. Vama ne odgovaraju poslovi koji se odvijaju strogo po unaprijed utvrđenom planu. Već uhodani načini obavljanja određenih radnji mogu vas dovesti do ludila. Vaš je odnos prema suradnicima vrlo prijateljski i teško vam je raditi razliku između podređenih i nadređenih. Inače, najviše mrzite ograničenost i lijenost.

Promjenjivi Sunčevi znakovi: Blizanci, Djevice, Strijelci i Ribe

Osobama rođenim u promjenjivim znakovima najbolje odgovaraju poslovi posredovanja. Bilo duhovnog, bilo materijalnog. Nikada nećete biti sretni za pisaćim stolom ili na nekom standardiziranom poslu, kao što je na primjer rad na tekućoj traci. Isto tako, nerado prihvaćate odgovornost bez obzira na vrstu. Morate stalno biti u pokretu, na putovanjima – bilo duhovnim, bilo stvarnim. Sretni ste ako ste samostalni, pod pretpostavkom da vam ta samostalnost omogućava stvaranje novih, vjerojatno i vrlo neuobičajenih sudova i zaključaka. Da biste mogli raditi s ljubavlju i uživanjem morate imati potpunu slobodu.

To moraju biti zanimljivi poslovi koji ne zahtijevaju stalnu koncentraciju, već dozvoljavaju često prekide bilo zbog razgovora, bilo zbog gutljaja kave. Budete li prisiljeni preuzeti odgovornost za posao ili pak za druge, mogu se pojaviti psihički i fizički problemi. Vrsta posla koji ćete uspješno i sretno obavljati, razlikuju se od jednog do drugog znaka. Oni ovise o tome jeste li promjenjivi posrednik elementa zraka (Blizanac), promjenjivi vodič zemlja (Djevica), promjenjivi element vatre (Strijelac), ili pak promjenjivi znak vode (Riba).

Blizanci: Uspješni u gotovo svim poslovima

Uspješno ćete obavljati poslove i bit ćete sretni budu li oni odgovarali vašem promjenjivom elementu zraka. Zrak obuhvaća sve što je stalno u pokretu i što izaziva aktivnost vašeg oštroumlja. Okretni, kakvi već jeste, uspješni ste u gotovo svim poslovima. Uspješno možete raditi riječnik stranih riječi, ali i – rješavati križaljke. Šah ili karte su vam zasigurno bliži od nekog osobito teškog fizičkog posla.

Vama je potreban posao u kojem će vaša svestranost i vaša promjenjivost najviše dolaziti do izražaja, gdje ćete, ako ne oduševiti, a ono sigurno iznenaditi suradnike bogatstvom originalnih ideja, pa ako neka i ne bude baš primjerena, eventualnu reakciju možete smiriti svojim šarmom i rječitošću. Vama odgovaraju savjetodavni poslovi, no nema li u njima povjerenja, vrlo se brzo pokazuju kao promašaj.

Djevica: Vas trebaju tvrtke u kojima vlada nered

Da biste bili sretni i zadovoljni, vaš posao mora biti u svezi sa promjenjivom prirodom zemlje. Zemlja obuhvaća sve što je sigurno, stabilno, što obećava razvoj i život, zahvaljujući dobro smišljenom planu. Upravo će vas najviše privlačiti čudesni, božanski plan, prisutan u prirodi. No, vas smeta nered u vašoj okolini. Vas trebaju sva ona poduzeća gdje vlada nered, nerad i nedisciplina.

Da biste i vi profitirali, morate imati jasan osjećaj da vas netko treba i da bez vas ne može. Vaš se talent očituje u sagledavanju pogrešaka, kako vlastitih, tako i tuđih. Vi otkrivate slabe točke u mišljenju i djelovanju koje drugi jednostavno ne vide. Nakon što ste vi postavili neku dijagnozu, na primjer – pod pretpostavkom da ste liječnik (liječnica), nitko je više ne treba provjeravati. Isto tako, vi ste uspješan odvjetnik, ali i političar. Sposobni ste trokutastim poklopcem pokriti okrugli lonac

Strijelac: Nepresušni optimizam, idealizam i bogatstvo ideja

Vas će veseliti poslovi koji su u skladu s vašom promjenjivom prirodom vatre. Podelement jest sve što je uzbudljivo, originalno i pomalo riskantno, što je izazovno bilo na duhovnoj, bilo na tjelesnoj razini. Vama je potreban posao u kojem će doći do punog izražaja vaše oduševljenje, vaša opsjednutost poslom, želja za uspjehom i gdje će vaš idealizam naići na razumijevanje i na pohvalu. Strijelci su stalno nemirni, u pokretu. Mnogi od njih napuštaju vrlo rano roditeljsku kuću kako bi ostvarili svoje snove. Oni traže poslove koji su vezani sa izazovima i raznim rizicima. Pri tome im je najjače oružje njihov nepresušni idealizam i bogatstvo ideja. Uspješni su u sportu, religiji, kao moreplovci, ali i u – svemirskim istraživanjima. Skloni su istini, samo je problem koliko su pri tome obzirni prema sebi i prema drugima.

Ribe: Uspješne u prirodnim znanostima

Promjenjiva priroda elementa vode je karakteristična za Ribu. Prema tome, ona će biti sretna i zadovoljna bude li radila neki posao u skladu s tim njenim vodičem. A voda obuhvaća sve što se miće, što je višeslojno i duboko, što je pomalo tajanstveno i promjenjivo. Svećenik, psihijatar, psiholog ili pak savjetnik u bračnom savjetovalištu, sve su to idealni poslovi za Ribu. Ribe su rođene da slušaju patnje drugih i to je opće poznato.

Manje je poznato da Ribe to naplate prije ili kasnije. Bilo u naturi, bilo na neki drugi način. Na koncu, osobe rođene u ovom znaku, vrlo su razumne. Vrlo su uspješne u prirodnim znanostima. Albert Einstein je najbolja ilustracija ove tvrdnje. On je donio vizionarskom snagom nove poglede Neptuna na svijet i objašnjavanje njegovih tajni. Ribe se osjećaju u svom elementu kad plivaju dubokim, neistraženim dubinama ljudske misli, gdje su Neptunovo šesto čulo, otvoreno treće oko i intuicija nezamjenjivi savjetodavci.

Sunčevi znakovi – vremena rođenja

Ovan: dio 20.3. do dijela 20.4

Bik: dio 20.4 do dijela 21.5

Blizanci: dio 21.5 do dijela 21.6

Rak: dio 21.6 do dijela 22.7

Lav: dio 21.7 do dijela 23.8

Djevica: dio 23.8 do dijela 23.9

Vaga: dio 23.9 do dijela 23.10

Škorpion: dio 23.10 do dijela 22.11

Strijelac: dio 22.11 do dijela 21.12

Jarac: dio 21.12 do dijela 20.1

Vodenjak: dio 20.1 do dijela 19.2

Ribe: dio 19.2 do dijela 20.3

Da li su vam bili zanimljivo ovi sunčevi znakovi koji su navedeni u ovoj objavi? Recite nam u komentarima. Hvala!

Možda će vas zanimati i ovo: