Crvenkapica: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć

Crvenkapica: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć
Bajke i priče za djecu

Ispod možete pročitati lijepu i poznatu bajku Crvenkapica. Autor je Charles Perrault. Ako vas zanimaju još neke bajke za djecu i priče za laku noć, upišete u pretragu npr. “Pepeljuga” i kliknete “Search”.

Bajke za djecu – MENU

Crvenkapica

Jednoga je jutra majka poslala Crvenkapicu da obiđe bolesnu baku koja je živjela duboko u šumi.

Putem je susrela velikog vuka. Umiljatim ju je glasom upitao kamo se uputila tako vesela. Djevojčica mu odgovori, a vuk joj savjetova da baki usput nabere malo šumskih jagodica.

Vuk je dobro poznavao šumu pa je kraćim putem brzo stigao do bakine kućice. Smislio je strašan plan.

Pokucao je na vrata, a slabašan glas iznutra upita: “Tko je?” “Ja sam bakice, tvoja Crvenkapica!”, odgovori vuk trudeći se oponašati glas djevojčice.

Vuk je tako na prevaru uspio ući u kuću. U jednom je zalogaju progutao nemoćnu staricu, navukao na se njezinu odjeću, na glavu stavio njezinu kapicu i zavukao se u krevet očekujući da naiđe Crvenkapica.

Kad je djevojčica stigla i vidjela da baka čudno izgleda, zapita je: “Bako, zašto imaš tako velika usta?” “Da te lakše progutam!”, odgovori vuk i zgrabi Crvenkapicu.

Prestrašena je djevojčica izjurila iz kućice, a za njom je potrčao vuk. Nasreću, tuda su prolazili lovci i odmah su joj pritekli u pomoć.

Ubili su vuka, a kad su rasporili njegov trbuh imali su što i vidjeti! Iz njega je izašla baka, živa i zdrava. Baka i Crvenkapica su se zagrlile i zahvalile lovcima. Njihovom veselju nije bilo kraja.

C. Perrault

Da li vam se sviđa ova bajka? Možete nam reći u komentarima. Hvala

NE PROPUSTI  Ružno pače: Bajke za djecu i priče za laku noć

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.