Djelovanje hipnoze: Nakon hipnoze ostao – dijete!

Djelovanje hipnoze: Nakon hipnoze ostao - dijete!
Chris Gates i njegova prijateljica Beverly Gibbs prisustvovali su tv-šou programu. Chris je dozvolio djelovanje hipnoze, i od tada mu se život promijenio: svega se boji, plače i viče iz čistog mira… Od nekadašnjeg snažnog muškarca, postao je – dijete. Kako se to dogodilo?

“Javno izjavljujem da sam prekinuo djelovanje hipnoze, i vratio ga u normalno duševno stanje. Za njegovu dijagnozu nisam odgovoran”, rekao je hipnotizer.

Sve je to uzrokovao hipnotizer – kaže Beverly Gibbs, prijateljica Chrisa Gatesa. Zajedno su prisustvovali slavnom tv-šou – programu poznatog hipnotizera McKenna – i od tada se Chrisov život promijenio. Ponaša se kao dijete, svega se boji, plače i viče iz čistog mira. Jednom riječju – od nekadašnjeg snažnog muškarca postao je – dijete. Kako se to dogodilo?

Beverly i Chris su kupili ulaznicu za poznati tv-šou. Nastup hipnotizera McKenna dugo je plijenio pozornost diljem Amerike. Njegove nastupe i djelovanje hipnoze prenosile su sve tv postaje i gledatelji bi ostajali budni i pratili šou do kasno u noć.

Beverly i Chris su dobili ulaznice za javni nastup. I to – prvi red. Hipnotizer pokazuje svoju točku i uz pomoć prisutnih gledatelja. U jednom trenutku na podij je pozvao i Chrisa Gatesa. Mladi muškarac je bio sretan – smatrao se počašćenim. Biti na pozornici rame uz rame uz slavnog bogatog muškarca – ne događa se svaki dan.

Chris je rado i poslušno ispunjavao sve zahtjeve koje je hipnotizer postavio. Ubrzo je upao u hipnotički san, a nakon toga u trans. Kada je McKenn viknuo da mora pjevati kao Mick Jagger – poslušao je. Rastrgao je svoju košulju, uzeo olovku umjesto mikrofona. Trčao je po pozornici, široko otvarao usta, i pjevao dijelove poznatih pjesama. Kasnije je hipnotizer naredio: “Pleši kao balerina!” Chris se pretvorio u balerinu.

Publika je bila oduševljena, a veselila se i Chrisova djevojka Beverly. “Da, pljeskala sam jer sam bila svjesna da se radi samo o zabavi. Ali, u jednom trenutku sam osjetila strah. Nekada davno čitala sam o slučaju hipnotiziranog muškarca, i pitala sam se, može li se nešto slično dogoditi Chrisu. Dogodilo se.

NE PROPUSTI  7 čakri je 7 boja u spektru

Došli smo kući, počeo je lajati kao pas. Odbio je večerati i nije htio ići u krevet. Počeo je plakati. Onda je počeo pričati o domaćim zadacima. Najprije sam mislila da se Chris i dalje igra, kasnije sam sumnjala da se dogovorio s hipnotizerom da me malo prestraši. Ali, Chris cijelu noć nije mogao zaspati. Nisam mogla zaspati ni ja. Hodao je po stanu kao da se nalazi u kavezu – i tražio je da ide van. Htio je otići u šetnju, za nekoliko minuta se sjetio kako bi rado s dečkima igrao nogomet. Ujutro je počeo tražiti svoju školsku torbu, odbio je otići u ured, na radno mjesto, te dobio visoku temperaturu.”

Nakon tjedan dana morala je Beverly odvesti Chrisa na psihijatrijsku kliniku. Liječnici su kvalificirali njegovu dijagnozu kao akutnu šizofreniju. Beverly je tužila slavnog hipnotizera i tražila odštetu, bar financijsku, za teško zdravstveno stanje u kojem se Chris našao. Ali, hipnotizer tvrdi da nije napravio ništa loše: “Chris Gates se dobrovoljno javio – želio je nastupati u mom šou programu. U vremenskom razdoblju od deset godina imao sam oko deset tisuća nastupa i nikada se ništa slično nije dogodilo. Javno izjavljujem da sam prekinuo djelovanje hipnoze, i vratio ga u normalno duševno stanje. Za njegovu dijagnozu nisam odgovoran”.

Stanje Chrisa Gatesa se uopće nije popravljalo. Istina, s psihijatrijske klinike su ga poslali kući, ali je njegova prijateljica neprestano morala bdjeti nad Chrisom. “Nisam ga smjela ostaviti ni na trenutak samog. Svega se boji. Najviše mraka i kupaonice. Ne želi sam izaći u hodnik, i ne želi sam boraviti u kupaonici. Tamo ga najviše plaši – tuš. Pokazuje tuš rukom, a tada se njegove oči rašire – vidim u njima ogroman strah”, priča Beverly.

NE PROPUSTI  Uravnotežena prehrana je uvjet zdravog života

Jedan od poznatih britanskih psihologa, dr. Cosmo Hallstrum iz londonske psihijatrijske klinike Charing Cross Hospital, tvrdi kako Chris Gates nema velike šanse za potpuno ozdravljenje.

“Radi se o teškom slučaju koji neprestano proučavamo. Izgleda da se radi o duševnom “kratkom spoju” u Chrisovom mozgu. Poduzeli smo sve mjere liječenja, ali ne znamo koliko će to dugo trajati.”

Možda će vas zanimati i ovo: