EVP komunikacija je način za stupanje u kontakt s duhovima

EVP komunikacija je način za stupanje u kontakt s duhovima
Paranormalne pojave

EVP komunikacija o kojoj sam pisao u ranijim postovima, jedan je od najjednostavnijih načina stupanja u kontakt s duhovima. Sve što trebate je diktafon, analogni ili digitalni i malo strpljenja. EVP seansu možete obaviti doslovno svuda u bilo koje doba dana. Ne zaboraviti nakon svakog pitanja ostaviti dovoljno prostora (20-30 sec) za eventualni odgovor.

EVP komunikacija i preslušavanje

EVP možete preslušati nakon svakog postavljenog pitanja što je dobro iz tog razloga što na licu mjesta možete otkriti radi li se o inteligentnoj i suvisloj komunikaciji (duh na konkretno pitanje daje konkretan odgovor) ili se radi o rezidualnim zvukovima (ostacima psihičke energije). Ova metoda poznata je kao “postavljanje pitanja”. Najbolje je recorder postaviti na čvrstu površinu jer ako recorder držite u ruci moguće je da će uhvatiti zvukove koji će vam otežati razumijevanje EVP-a pogotovo ako se radi o jako lošoj kvaliteti.

Metoda koju također možete koristiti je još jednostavnija, upalite recorderd, postavite ga na željeno mjesto i odete. Prilikom ove metode obično se radi o vremenskom periodu od 30 minuta. Jedino što je važno kod ove metode je da budete sigurni da nitko neće ulaziti i prostor u kojem se nalazi recorder i na taj način kontaminirati dokaze.

Postavljanje pitanja duhovima

Evo nekih pitanja koje istražitelji paranormalnog najčešće postavljaju prilikom EVP seansi (pitanja postavljate bilo kojim redoslijedom tj. pitanja ovise i o vrsti odgovora koji dobijete):

– Ima li nekog samnom (s nama) ovdje?
– Koliko vas je?
– Kako se zoveš?
– Zašto si ovdje?
– Jesi li zarobljen ovdje?
– Smetamo li ti?
– Želiš li da odemo?
– Možemo li ti pomoći?
– Možeš li nas vidjeti?

NE PROPUSTI  Kako čestitati rođendan na 160 jezika?

– Znaš li da si preminuo?
– Želiš li nekome nešto poručiti?
– Kako si umro?
– Možeš li nam dati neki znak da si ovdje (zatražite da pomakne neki objekt, izazove neki zvuk ili se pokuša prikazati)
– Možeš li napustiti ovaj prostor?
– Zašto ne možeš otići?
– Kako ti je tamo gdje se sad nalaziš?

To su samo neka od pitanja koja možete postaviti. Kada počne EVP komunikacija, odnosno na početku ne zaboraviti pokazati recorder i zamoliti duha da priđe što bliže i govori što glasnije. Na kraju se zahvalite, bez obzira da li je seansa bila uspješna ili ne.

C-IP

IZVOR: paranormalno-hr.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo: