Hemoroidi su bolest koja se može prirodno liječiti

Hemoroidi su bolest koja se može prirodno liječiti
Zdravlje čovjeka

Hemoroidi obično nisu opasni po zdravlje, no mogu biti izrazito neugodni i bolni. Provjerite kako spriječiti i liječiti neugodne simptome hemoroida.

Vanjski i unutarnji hemoroidi

Hemoroidi su uobičajeno prisutne, ali otečene krvne žile. Javljaju se vrlo često i kod muškaraca i kod žena, a osobito kod trudnica i starijih osoba. Simptomi hemoroida su najčešće vrlo blagi, ili ih uopće nema, no u nekim slučajevima mogu biti vrlo neugodni i bolni.

Hemoroidi mogu biti vanjski, smješteni na analnom otvoru, ili unutarnji, koji se nalaze na početku analnog kanala. Ponekad mogu izbiti izvan anusa i biti vrlo bolni.

Liječenje hemoroida ovisi o njihovom stupnju. Kod blagih slučajeva hemoroida najčešće su dovoljne mjere samopomoći, dok teži slučajevi mogu zahtijevati liječničku intervenciju.

Uzroci hemoroida

Hemoroide najčešće uzrokuje pojačani pritisak na vene u rektalnom području, do kojeg dolazi uslijed raznih čimbenika. Najčešći uzroci nastanka hemoroida su:

– Naprezanje kod pokreta crijeva
– Trudnoća
– Dugotrajni zatvor ili proljev
– Dugotrajno sjedenje
Pretilost
– Analne infekcije
– Genetski faktor
– Starenje

Kako se prirodno liječe hemoroidi

Postoje mnogobrojni prirodni lijekovi koji mogu biti od pomoći kod hemoroida. Neki od njih su se pokazali vrlo učinkovitima, a osobito tretman krumpirom.

Narendani krumpir potrebno je posuti maslinovim uljem te potom prstohvat tako pripremljenog krumpira uz pomoć gaze nasloniti na bolno područje. Oblog je potrebno držati cijelu noć.

Kod unutarnjih hemeroida potrebno je krumpir nasjeći na kolutove, a potom od jednog koluta napraviti štapić, nauljiti ga maslinovim uljem te gurnuti u anus i ostaviti preko noći. Krumpir će omekšati i tijekom pražnjenja izaći van.

Uz ovu metodu preporučuje se konzumiranje usitnjenog lana i jogurta. Naime, lan i jogurt će vam poboljšati probavu i dovesti u red stolicu a time i olakšati tegobe hemoroida. Jedna supena žlica mljevenog lana u čašu jogurta prije svakog obroka.

NE PROPUSTI  Ljekovita prirodna sredstva za pročišćenje organizma

IZVOR: lijekovi-iz-prirode.blogspot.com

VAŽNA NAPOMENA: Ovaj članak je isključivo informativnog karaktera. Za bilo kakav savjet, dijagnozu ili liječenje obavezno se obratite svome liječniku!

Možda će vas zanimati i ovo: