Igre sa psom su bitne da vaš ljubimac bude sretan

Igre sa psom su bitne da vaš ljubimac bude sretan
Kućni ljubimci psi

Igre sa psom su važne jer je psu potrebno mnogo kretanja i interakcije. U slučaju da to izostane kao posljedica pas se ponaša destruktivno, nemiran je i stalno laje jer mu je dosadno. Igre moraju biti zanimljive kako bi izazvale interesovanje kod psa. Igranje sa psom je način da se četveronožni prijatelj umori u pozitivnom smislu i bude sretan.

Super igre sa psom

Povlačenje konopca super je igra za zatvorene prostore, dok su za vani najbolje loptice ili frizbi. Igra koja će potaknuti ljubimca da koristi osjet mirisa je igra skrivača, a psu će uvijek biti zabavno kada vas pronađe. Također se psu može sakriti igračka ili poslastica koju će on vrlo rado tražiti i dobro se zabaviti njuškanjem.

Sa poslasticama se može igrati i igra pogađanja tako što u jednu ruku stavimo poslasticu (komadić voća ili povrća) zatvorimo šaku i pustimo psa da odabere u kojoj ruci je poslastica. Igračkama ljubimca možete dati imena i testirati njegove vještine tako što mu tražite da izabere baš tu igračku među svim svojim igračkama.

Nakon igre, umjesto da pospremite sve igračke svog psa, pospremanje možete pretvoriti u igru ​​za svog ljubimca. Pas treba da donese jednu igračku i spusti je u svoju kutiju za igračke, a kada to uradi obavezno ga treba nagraditi poslasticom.

IZVOR: inesholly.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo: