Jude (1996): Najbolje drame i romantični filmovi

Jude (1996): Najbolje drame i romantični filmovi
Photo: YouTube koteas1

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu i romantični film Jude, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Jude

Godina filma: 1996

Filmski žanr: Drama, romantični film

Režija: Michael Winterbottom

Uloge: Vernon Dobtcheff, Kate Winslet, Roger Ashton-Griffiths, June Whitfield, Liam Cunning i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Jude je britanska drama iz 1996. godine u režiji Michaela Winterbottoma, temeljen na romanu Thomasa Hardya iz 1895. godine. Engleska s kraja 19. stoljeća; Jude je inteligentan klesar koji nastoji izbjeći ruralno siromaštvo stjecanjem sveučilišnog obrazovanja.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Romansa

Ljubavna romansa ili romansa je izraz kojim se opisuje intimni odnos dvoje ljudi koji odgovara idealu tzv. romantične ljubavi, odnosno u kojem jedno prema dugom gaje osjećaje maksimalne privrženosti i predanosti koji može, ali ne mora uvijek imati i seksualnu komponentu. Za taj fenomen se također koristi izraz ljubavna veza ili ljubavna afera.

NE PROPUSTI  An American in Paris (1951): Film Vincentea Minnellia

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Jude i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: