Wonderful Things (1958) je lijepa romansa

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, komediju i romantični film Wonderful Things, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Wonderful Things (1958) je lijepa romansa
Photo: Screenshot YouTube video Network Distributing

Film Wonderful Things

Godina filma: 1958

Filmski žanr: Drama, komedija, romansa

Distribucija: Associated British Picture Corporation

Režija: Herbert Wilcox

Uloge: Wilfrid Hyde-White, Liz Fraser i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Mladi ribolovac iz Gibraltara nije u stanju zaraditi dovoljnu svota novca da bi se oženio. Odlučuje se za odlazak u Englesku da bi bolje zaradio i imao više sreće, ali nije to tako lagano.

Trailer

Pogledaj film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirat.

IZVOR: Wikipedija

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  The Constant Gardener (2005): Misteriozni filmovi

IZVOR: Wikipedija

Da li ste pogledali film Wonderful Things i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: