Karma i određena karmička pravila

Karma i određena karmička pravila
Vjera i religija

Šta je to karma? To su 12 zakona snage naših djela. Da biste prestali da se plašite i počeli da razumijete svijet karme i reinkarnacije, potrebno je da poznajete i određena karmička pravila, zakon kreacije skromnosti odgovornosti 12 pravila za razumijevanje svijeta karme i reinkarnacije.

Riječ karma je sanskritskog porijekla i označava akciju

Ona je ekvivalent Newtonom zakonu koji kaže: “Svaka akcija mora imati reakciju”. Kada mislimo, govorimo ili radimo, mi iniciramo silu koja će imati odgovarajuću reakciju. Ova povratna sila može biti modificirana, promijenjena ili spriječena, ali većina ljudi nije u stanju da je neutralizira.

Taj zakon uzroka i posljedice nije neko kažnjavanje, već postoji zbog učenja i razvoja. Osoba ne može pobjeći posljedicama svojih djela, ali će im podleći tek kada uvjeti za njegovu patnju potpuno sazriju.

Nevidljiva vaga života

Ignoriranje ovog zakona ne donosi nikakvu korist. Da biste prestali da se plašite i počeli da razumijete svijet karme i reinkarnacije, potrebno je da poznajete i određena karmička pravila.

1. Veliki zakon

“Kako si sijao, tako ćeš i žnjati”. Ovo je također poznato i kao zakon “Uzroka i posljedice”. To znači da šta god pošaljemo u Univerzum, to će nam se i vratiti. Ako želimo sreću, mir, ljubav, prijateljstvo, onda treba da budemo sretni, miroljubivi, u ljubavi, i dobar prijatelj.

2. Zakon kreacije

Život se ne događa sam od sebe, on zahtijeva naše učešće. Mi smo jedno sa Univerzumom, iznutra i izvana. Šta god nas okružuje govori nam i o našem unutarnjem stanju. Budite svoji, okružite se sa onim što želite da bude prisutno u vašem životu.

3. Zakon skromnosti

Ono što odbijate da prihvatite, istrajavati će. Ako je ono što vidite neprijatelj, ili netko sa osobinama koje smatrate negativnim, onda vi sami niste fokusirani na viši nivo postojanja.

NE PROPUSTI  Knjiga postanka 19: Biblija i Stari zavjet

4. Zakon razvoja

Gdje god da odeš, tamo si ti. Da bismo rasli u Duhu, mi smo ti koji moramo da se promijenimo, a ne ljudi, okruženje i okolnosti oko nas. Sve što imamo u svom životu smo mi sami, i samo nad sobom treba da ostvarimo kontrolu. Kada promijenimo sebe iznutra, tada naše srce i čitav život prate tu promjenu.

5. Zakon odgovornosti

Kada god se pojavi nešto loše u mom životu, tada postoji nešto loše u meni samom. Mi smo odraz onoga što je oko nas, i ono što je oko nas odraz je nas samih. To je univerzalna istina. Moramo postati odgovorni za svoj život.

6. Zakon povezanosti

Čak i kada nam se čini da je ono što radimo bezvrijedno, veoma je važno da to uradimo kako treba jer je sve u Univerzumu povezano. Svaki korak vodi ka narednom. Mora se prvo započeti sa nečim da bi se na kraju uradila cijela stvar. I prvi i posljednji korak imaju istu važnost, jer su oba potrebna da bi se zadatak obavio. Prošlost – sadašnjost – budućnost, sve je povezano.

7. Karma – Zakon fokusa

Ne možete razmišljati o dvije stvari istovremeno. Kada je naš fokus na duhovnim vrijednostima, onda nećemo imati niže porive, poput pohlepe ili bijesa.

8. Zakon davanja i gostoprimstva

Ako vjerujete da je nešto istina, onda ćete povremeno u životu biti pozvani da demonstrirate tu određenu istinu. U tim trenucima ono što smatramo da smo naučili, pokazujemo u praksi.

9. Zakon sada i ovdje

Ukoliko previše gledamo u prošlost, propuštamo da budemo sada i ovdje. Stare misli, stari šabloni ponašanja, stari snovi, sprječavaju nas da imamo nove.

NE PROPUSTI  Djela apostolska 10: Biblija i Novi zavjet

10. Zakon promjene

Povijest se ponavlja sve dok ne naučimo lekcije koje su nam potrebne da bismo promijenili svoj put.

11. Zakon strpljenja i nagrade

Svaka nagrada zahtijeva početni trud. Nagrade koje imaju trajno djelovanje zahtijevaju strpljenje i stalni trud. Prava radost nastaje kada radimo ono što treba da radimo, i puštamo da nagrada sama dođe u svoje vrijeme.

12. Zakon značaja i inspiracije

Uvijek vam se uzvraća ono što ste unijeli u nešto. Prava vrijednost nečega je direktan rezultat energije i namjere koji su uloženi u to. Svaki osobni doprinos je istovremeno i doprinos Cjelini.

Karma jogi: nesebično služenje čovječanstvu…

Djela kojima nedostaje svjetlosti nemaju utjecaj na Cjelinu. Djela koja u sebi sadrže ljubav, unose život i inspiriraju Cjelinu.

Ljubica Zec

IZVOR: horoscope-kamenjeljubicazec.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo: