Kiseli špinat: Zdrava hrana i kuhanje

Kiseli špinat: Zdrava hrana i kuhanje
Zdrava kuhinja

U ovoj objavi možete vidjeti recept za kiseli špinat. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za pire od leće” ili “Pire od leće” i kliknete “Search”.

Recept za kiseli špinat

Sastojci za 1 obrok:

– 100 g očišćenog špinata

Začin:

– malo soli
– nekoliko kapi limunovog soka
– 5 g rafiniranog maslinova ulja

Priprema

Očistite špinat, odrežite mu tvrdo lišće i peteljke. Odmjerite 100 g i perite ovako: napunite zdjelu mlakom vodom, nježno trljajte listove špinata da biste s njih odstranili eventualne tragove zemlje. Zahvatite lišće rukama i stavite ga cijediti u cjedilo za tjesteninu. Promijenite vodu, tj. zdjelu ulijte novu hladnu vodu. Opet ga ocijedite, zatim ponovno promijenite vodu i takav isti postupak ponovite nekoliko puta, uvijek s novom, čistom vodom.

Naposljetku špinat ocijedite, uspite ga u posudu, poklopite i, ne dodavši mu vode, pustite da 10-15 minuta kuha na umjerenoj vatri (na samoj vodi koja se zadržala na lišću); zatim ga ponovno uspite u cjedilo da se ohladi. Stisnite ga rukama, košite ga polumjesečastim nožem, protisnite kroz sito i stavite na tanjur. Posolite ga, začinivši ga prije toga limunovim sokom i uljem.

Da li ste isprobali ovaj recept za kiseli špinat? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

NE PROPUSTI  Poljupci s marmeladom: Recepti za slatka jela

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)