Krist je govorio zanimljive riječi

Dok je bio u tijelu Isusa iz Nazareta, Krist je govorio: Što uđe u usta ne uprlja tijelo, nego što iz usta izađe, uprlja dušu i fizičko tijelo. To znači da čovjek ne bi trebao biti fanatičan i da bi trebao više paziti na svoju dušu, tj. na svoje misli, riječi i djela što iz usta izlaze.

Krist je govorio zanimljive riječi
Kristova objava iz knjige “Škola kršćanskih misterija” dana preko proročice Gabriele iz Wierzburga.

Danas Krist preko svoje proročice to znanje proširuje i govori:

“Pravi vegetarijanac je duhovni vegetarijanac, koji ne misli samo na dobro svog tijela, nego iznad svega na svoju dušu. Tko najprije slijedi zakone mog Oca, taj će od Vječnoga – koji je sam zakon – biti poučen o svim okolnostima života prema stupnju svoje svijesti.

Unutarnja pogonska snaga, Duh u duši, želi upravljati svojim djetetom.

Tko prijeđe put samospoznaje, prosvijetljenja i čišćenja, taj postiže više duhovne snage koje mu daju točno do znanja što njegovo tijelo od hrane treba, a što ne treba. Vječno – univerzalna snaga neće ti oduzeti životinjsku hranu za nekoliko dana. On koji je Život, poznaje te točno i zna kako trebaš biti vođen bez posljedica za tvoju dušu, i također za tvoje zemaljsko tijelo.

“Tjelesni vegetarijanac” vjeruje da će svoje fizičko tijelo dugo održati zdravim ako odstrani meso. Takav je čovjek još u neznanju, jer protuzakonita misao ili zla riječ zatruju dušu i fizičko tijelo više nego mala količina masne hrane! Većina se vegetarijanaca malo osvrće na Božje zakonitosti u čovjeku, koje postaju djelotvorne samo ako se čovjek posve podvrgne životnom principu Mog Oca.

Krist govori o zakonu Oca

Mnogi vegetarijanci vjeruju da je ishrana bitna za održanje duše i tijela. A Ja vam kažem da bez zakonite snage Mog nebeskog Oca ne može opstati niti duša niti fizičko tijelo. Stoga probudi najprije duhovni kruh – nebesku hranu, zakon Vašeg i Mog Oca. Ove božanske snage poučit će vas i voditi preko unutarnjeg kraljevstva duše. Putem intuicije će čovjeku priopćiti ispravan način života koji odgovara vibraciji nebeske mane.

Spoznaja da je duhovni vegetarijanac opremljeni čovjek koji raspolaže s božanskim energijama i zna ih zakonito primijeniti da mu one također služe. Tjelesni pak vegetarijanac pazi samo na svoje fizičko tijelo i ovo smatra bitnim. Ako duhovni vegetarijanac mora slučajno uzeti mesnu hranu, tada ni usta niti probavni organi ne čeznu za ovom protuzakonitom hranom. Plemenit čovjek će ovu hranu, protivnu zakonu života, primiti bez požude. Probavni organ, prožet eteričnom snagom, preradit će ovu hranu i izlučiti je ne čeznuvši za njom. Unatoč ovoj nisko vibrirajućoj mesnoj hrani, vrlo aktivne eterične snage u duši i tijelu održavaju tijelo čistim, jer čovjek to nije zahtijevao, nego je to u sebe uzeo da ne bi eventualno povrijedio domaćina, koji ga ne bi razumio jer njegova svijest je još skučena i priklonjena svijetu.

Kao Isus Krist iz Nazareta dogodilo mi se često da sam morao uzeti mesnu hranu, da ne bih ponizio domaćina koji je radi mene uložio mnogo truda. Povreda ondašnjih običaja mogla bi voditi uvredi i poniženju, neljubaznim razgovorima i eventualno razilaženju. Ovo bi pogođenog moglo veoma opterećivati. Mene, naprotiv, mala količina pojedenog mesa nije opterećivala. Meni nije bilo stalo do toga. Stoga je bilo moguće zaobići zakon Mog Oca.

Fanatizam

Gdje ljudska svijest još ne pokazuje nikakvo razumijevanje za ove međusobne veze, mogu neke riječi biti od pomoći. Te riječi ipak moraju biti oprezno probrane, da bližnji ne bi uvredljivo reagirao i možda se opteretio protuargumentima. Konačno, on je domaćin. Saznanje ovih međusobnih veza i odgovarajuće ponašanje pripadaju također u životne pouke koje Ja dajem na putu do Božanstva. Ako je netko kroz osobite okolnosti prisiljen uzeti mesnu hranu i alkoholna pića, on neće otrovati svoje tijelo ako bude umjeren i nema za tim – pohlepu. Ako ti je pak moguće razgovarati s domaćinom i ako će te razumjeti, tada odstrani protuzakonito jelo. Tada tvoj Nebeski Otac – Duh Božji u tebi – neće apsorbirati protuzakonitu vibraciju ove hrane, pića i drugih sredstava uživanja.

Ne provodi fanatično oplemenjivanje tvoje duše i tvog tijela. Znaj da fanatizam ne odgovara duhovnim zakonima. Ako nestrpljivo postupaš doživjet ćeš, prije ili kasnije, protuudarac. Zato jer fanatizam ne rješava niskosti nego ih samo potiskuje. To će opet izbiti, ali eventualno s takvim intenzitetom nad kojim ćeš izgubiti kontrolu. Ono što je čovjek više godina, štoviše, desetljećima krivo činio, ne može biti izmijenjeno preko noći. Fanatik neće moći promijeniti pol moždanih stanica koje je desetljećima krivo programirao. Sasvim suprotno. Nestrpljivim ponašanjem mogu nastupiti poteškoće koje vode bolestima i duševnom ludilu. Duši i tijelu treba dati mogućnost polaganog prestrojavanja.

Želi li čovjek nešto postići fanatizmom, tada mu zakon Mog Oca ne teče pojačano nego uvijek samo razmjerno predanju zakonima života i božanskom ritmu.”

Možda će vas zanimati i ovo: