Kviz za djecu čija su kviz pitanja zabavna i lagana

Kviz za djecu čija su kviz pitanja zabavna i lagana
Cool kviz za djecu

 Kvalitetan kviz za djecu

Words Story” je lagan kviz za djecu čija su kviz pitanja pogodna za one najmlađe. Kviz se igra tako da od ponuđenih slova morate pogoditi pravu riječ, osvojiti bodove i nastaviti dalje sa igrom u sljedeći level. Opustite se i uz ostale kvizove. Ugodna zabava. 🙂

Pročitaj još: Kviz

Kviz je vrsta društvene igre zasnovana na ispitivanju znanja i vještina iz različitih područja, najčešće natjecateljskog karaktera. U nekim državama kviz je vrsta testa u obrazovanju kao pokazatelj znanja, vještina ili sposobnosti.

Porijeklo

Edip se, odgovarajući na Sfinginu zagonetku, (uvjetno) smatra prvim sudionikom kviza u povijesti.

Riječ “kviz” potječe iz engleskog jezika, od riječi Quiz.

Prema urbanoj legendi riječ “kviz” izmislio je vlasnik Dublinskog kazališta Richard James Daly: on se okladio da će u roku od 24 sata uvesti novu riječ bez značenja koja će se ustaliti u govoru i ući u engleski jezik. Dobio je okladu tako što je unajmio skupinu dječaka koji su kredom po zidovima u cijelom Dublinu ispisivali riječ “quiz”. Sutradan je riječ već postala popularna, jer su se ljudi međusobno pitali za njeno značenje.[1]

Međutim, riječ se u engleskom jeziku spominje i ranije (1782.) u značenju “čudak”.

Po jednoj teoriji, jezikoslovci povezuju riječ s question (pitanje) i inquisitive (radoznao). Po drugoj teoriji, quiz potječe od quis (to quiz, upitati), odnosno od latinskog Qui es? (tko si ti?).

Sastavljanje kvizova

Za kviznu zajednicu iznimno je važno imati dobre sastavljače. Ako je netko dobar igrač ne znači odmah da je i dobar sastavljač. Kvizaši iznimno cijenime dobre sastavljače jer oni rade zanimljive, inteligentne i ponekad duhovite kvizove.

Popularizacija

Igra je u javnost ušla preko radija ranih 1930-ih u SAD, a svoj vrhunac popularnosti radijski kvizovi postigli su 1940-ih. 1950-ih počeo je zamah televizijskih kvizova. Pod američkim utjecajem ubrzo su se proširili i po Europi.

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: