Kvizovi znanja i zanimljiva kviz pitanja za zabavu

Kvizovi znanja i zanimljiva kviz pitanja za zabavu
Super kvizovi znanja

 Najbolji kvizovi znanja

Ako su vam kvizovi znanja omiljena zabava, ovaj kviz znanja “Free Words” će vas oduševiti. Provjera znanja je u ovom kvizu jednostavna. Kviz pitanja su takva da imate ponuđena slova, a od tih slova morate u zadanom vremenu kombinirati što više riječi i osvajati bodove. Kada odaberete slova za riječ za koju mislite da je ispravna, stisnete dolje desno znak strelice. Raspoloživi jezici su: engleski, njemački, talijanski, španjolski, portugalski i francuski. Opustite se i uz ostale kvizove.

Pročitaj još: Kviz

Kviz je vrsta društvene igre zasnovana na ispitivanju znanja i vještina iz različitih područja, najčešće natjecateljskog karaktera. U nekim državama kviz je vrsta testa u obrazovanju kao pokazatelj znanja, vještina ili sposobnosti.

Porijeklo

Edip se, odgovarajući na Sfinginu zagonetku, (uvjetno) smatra prvim sudionikom kviza u povijesti.

Riječ “kviz” potječe iz engleskog jezika, od riječi Quiz.

Prema urbanoj legendi riječ “kviz” izmislio je vlasnik Dublinskog kazališta Richard James Daly: on se okladio da će u roku od 24 sata uvesti novu riječ bez značenja koja će se ustaliti u govoru i ući u engleski jezik. Dobio je okladu tako što je unajmio skupinu dječaka koji su kredom po zidovima u cijelom Dublinu ispisivali riječ “quiz”. Sutradan je riječ već postala popularna, jer su se ljudi međusobno pitali za njeno značenje.[1]

Međutim, riječ se u engleskom jeziku spominje i ranije (1782.) u značenju “čudak”.

Po jednoj teoriji, jezikoslovci povezuju riječ s question (pitanje) i inquisitive (radoznao). Po drugoj teoriji, quiz potječe od quis (to quiz, upitati), odnosno od latinskog Qui es? (tko si ti?).

Sastavljanje kvizova

Za kviznu zajednicu iznimno je važno imati dobre sastavljače. Ako je netko dobar igrač ne znači odmah da je i dobar sastavljač. Kvizaši iznimno cijenime dobre sastavljače jer oni rade zanimljive, inteligentne i ponekad duhovite kvizove.

IZVOR: Wikipedija

Da li ste učestvovali u kvizovima na televiziji?

Možda će vas zanimati i ovo: