Zabavni slikovni kvizovi: Kviz četiri slike, jedna riječ

Ako su vam zabavni slikovni kvizovi omiljeni za razonodu, ne propustite se zabaviti uz kviz “četiri slike – jedna riječ”. Na osnovu četiri slike pogodite koja je prava riječ, naravno, u zadanom vremenu. Možete koristiti pomoć koja će vam oduzeti dio bodova. Ugodna zabava.

Zabavni slikovni kvizovi: Kviz četiri slike, jedna riječ
Slikovni kvizovi

Samo najbolji zabavni slikovni kvizovi

Koji su vama najbolji zabavni slikovni kvizovi? Recite nam u komentarima. Hvala!

Pročitaj još: Igra

Igra je aktivnost jedne ili više osoba koja služi za razonodu i zabavu. Bit igre je postići neki cilj pridržavajući se zadanih pravila.

Igra se, najopćenitije, razlikuje od ručnoga ili intelektualnog plaćenog rada, iako se te dvije aktivnosti u nekim aspektima prepleću. Dobar primjer za izrečenu tvrdnju je sport, koji po svim značajkama pripada kategoriji igara, međutim, u profesionalnim okvirima poprima odlike koje se obično vežu za tradicijsko shvaćanje rada.

Ključne sastavnice igre su motivacija za dostizanje nekog cilja, pravila te interakcija, odnosno, kontakt između sudionika. Mnoge igre upravo poradi pobrojanih elemenata imaju obrazovnu ulogu jer sudionike tjeraju na usvajanje novih znanja i vještina.

IZVOR: Wikipedija

Kviz

Kviz je vrsta društvene igre zasnovana na ispitivanju znanja i vještina iz različitih područja, najčešće natjecateljskog karaktera. U nekim državama kviz je vrsta testa u obrazovanju kao pokazatelj znanja, vještina ili sposobnosti.

Porijeklo

Edip se, odgovarajući na Sfinginu zagonetku, (uvjetno) smatra prvim sudionikom kviza u povijesti.

Riječ “kviz” potječe iz engleskog jezika, od riječi Quiz.

Prema urbanoj legendi riječ “kviz” izmislio je vlasnik Dublinskog kazališta Richard James Daly: on se okladio da će u roku od 24 sata uvesti novu riječ bez značenja koja će se ustaliti u govoru i ući u engleski jezik. Dobio je okladu tako što je unajmio skupinu dječaka koji su kredom po zidovima u cijelom Dublinu ispisivali riječ “quiz”. Sutradan je riječ već postala popularna, jer su se ljudi međusobno pitali za njeno značenje.

Međutim, riječ se u engleskom jeziku spominje i ranije (1782.) u značenju “čudak”.

Po jednoj teoriji, jezikoslovci povezuju riječ s question (pitanje) i inquisitive (radoznao). Po drugoj teoriji, quiz potječe od quis (to quiz, upitati), odnosno od latinskog Qui es? (tko si ti?).

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: