Logičke igre: Tetris

Ako ste zaljubljenik u logičke igre, stari i nezaboravni tetris je uvijek pravi izbor za igru i opuštanje. Kako se igra tetris vjerojatno znate, ali ukratko ponovimo. Dijelove koji padaju po želji rotirate i slažete, pritom pazite da između dijelova ima što manje prostora. Kada u jednom redu imate popunjene dijelove, red nestaje. Ako vam se dijelovi nagomilaju do vrha, igra je gotova. Ugodna zabava.

Logičke igre: Tetris
Logičke igre – tetris

 Tetris spada među bolje logičke igre

Koje su vama najbolje logičke igre? Recite nam u komentarima. Hvala!

Pročitaj još: Igra

Igra je aktivnost jedne ili više osoba koja služi za razonodu i zabavu. Bit igre je postići neki cilj pridržavajući se zadanih pravila.

Igra se, najopćenitije, razlikuje od ručnoga ili intelektualnog plaćenog rada, iako se te dvije aktivnosti u nekim aspektima prepleću. Dobar primjer za izrečenu tvrdnju je sport, koji po svim značajkama pripada kategoriji igara, međutim, u profesionalnim okvirima poprima odlike koje se obično vežu za tradicijsko shvaćanje rada.

Ključne sastavnice igre su motivacija za dostizanje nekog cilja, pravila te interakcija, odnosno, kontakt između sudionika. Mnoge igre upravo poradi pobrojanih elemenata imaju obrazovnu ulogu jer sudionike tjeraju na usvajanje novih znanja i vještina.

IZVOR: Wikipedija

Tetris

Tetris logička je videoigra, izdana na gotovo svim igraćim platformama. Jedna je od najpoznatijih videoigara uopće. Tvorac igre je, u lipnju 1984. bio ruski znanstvenik Aleksej Pažitnov (Алексей Пажитнов). Pažitnov je radio kao programer u računalnom centru Sovjetske akademije znanosti. Ime “tetris” dolazi od grčkog prefiksa “tetra-” (“četiri”), jer su svi dijelovi sastavljeni od četiri segmenta, i tenisa, Pažitnovljevog omiljenog sporta. Verziju igre za IBM PC platformu napravili su Pažitnovljevi prijatelji Dmitrij Pavlovski i Vadim Gerasimov.

NE PROPUSTI  Križaljke online za strpljive na engleskom jeziku

Igra (ili njeni brojni klonovi) se pojavila na gotovo svim igraćim konzolama, računalnim sustavima, kao i na uređajima kao što su džepni kalkulatori, mobilni telefoni, džepna računala i drugi. Tetris se čak pojavio kao dio umjetničke izložbe na sveučilištu Brown u SAD-u. Također je 2005. zauzeo treće mjesto u izboru “100 najvećih videoigara svih vremena” portala IGN.

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: