Magijski napad i obrana od crne magije

Zanimljivosti i misterije

Šta je magijski napad i kako se obraniti? Okretanje negativnih misli u pozitivne i smirenje, uvjet je za trajno poboljšanje stanja. Magija ili čarobnjaštvo je vjerovanje da se pomoću natprirodnih sila može neposredno utjecati na ljude, ostala bića i stvari. Znanost je otkrila i objasnila znatan dio tih nekada nepoznatih energija. I pored toga, ostalo je još mnogo tajanstvenog i neobjašnjenog. Ovaj izuzetan vodič za borbu protiv magije je autora Spasoja Vlajića, čije knjige možete naručiti preko interneta ili naći u knjižarama.

Magijski napad je vrlo tajanstven

Nas zanima onaj dio široko rasprostranjenih postupaka čiji je cilj da se na čaroban način utječe na određenu osobu ili na više njih. U tom smislu, magija je usiljeno utiskivanje određenih misaonih obrazaca (namjera) u svijest i podsvijest kod ljudi. Na svijest se djeluje neposrednim prenošenjem poruke koja se nameće žrtvi. Na primjer, nametanje sugestije: oboliti ćeš!

Ako osoba prihvati sugestiju i ona počne da se vrti u njenoj svijesti, cilj magije je postignut. Žrtva je omađijana i sa njom se dešava sljedeće: preko voljnog nervnog sistema – vagusa, impulsi koji prenose određenu misao (gornja sugestija – oboljeti ću), kreću se prema grlu, plućima, i preko dijafragme u stomak – pleksus solaris. Tu se stapaju sa nevoljnim nervnim sistemom i uranjaju u podsvijest – oni postaju energizirani dio samog organizma. To pretapanje misaonog (psihičkog) u tjelesno (somatsko), prati ona poznata mučnina i nelagodnost u stomaku koju osjećaju ugrožene osobe.

A spas je jednostavan. Misao samo treba okrenuti u – ozdraviti ću! Tu misao organizam prima kao zapovijed i počinje da radi u skladu sa njom. Ćelije se bude, tijelo jača, a čovjek ozdravlja. Magija je savladana.

Prikriveni magijski utjecaji

Prikriveni magijski utjecaj vrši se preko simbola i duhovnih preslika. Djelovanje preko podsvijesti postiže se raznim magijskim radnjama, obredima i ritualima. Cilj je da se određeni misaoni obrasci, koji sadrže neku želju ili namjeru, žrtvi utisnu u podsvijest. Obrasci ostaju neosviješćeni i javljaju se kao prigušene psihičke ili tjelesne tegobe. Uz to se, preko jedinstvenog vibracijskog polja, prirodni procesi usmjeravaju ka ispunjenju onoga što se hoće postići. Magijski obrasci djeluju preko principa holističkog privlačenja samosličnih sadržaja.

NE PROPUSTI  Sanjarica za slovo R: Tumačenje snova po abecedi

Za razliku od molitvene smirenosti, magija se oslanja i teži ka ispadima i nemiru. Kako ističu Avicena i Albertus Magnus, podsticaj njenom sjenovitom djelovanju daju prekomjerni, strasni osjećaji: ‘Dakle, kada čovjekova duša zapadne u veliki eksces bilo koje strasti, onda se eksperimentalno može zaključiti da taj eksces povezuje stvari magično i mijenja ih u onom smislu za kojim stremi eksces.

Magijski napadi su pogubni i za one koji ih izazivaju

Onaj tko želi da sazna tajnu kako da se sve to proizvede i razriješi, taj mora da zna da svatko na sve može utjecati magijski samo ako zapadne u veliki eksces i to mora učiniti upravo u onom času u kome ga je spopao eksces. Tada je duša, naime, toliko pohlepna za stvari koje hoće da učini, tako da se dokopava značajnog i boljeg zvjezdanog časa koji vlada i nad stvarima. Tako je duša ta koja stvar intenzivno traži, koja čini stvar za djelovanje. Naime, sve ono što se čini sa određenim ciljem ima pokretačku snagu i djelovanje na ono za čim čezne duša’.

Iz navedenog napisa velikog europskog maga Albertusa Magnusa jasno se vidi da je magijska zloupotreba prirode pogubna i za one koji se njome bave, a ne samo za napadnute. O čemu se radi? Strasne, pohlepne želje imaju svoj bioenergetski otisak u pretjeranom naprezanju ćelija i iscrpljujućem zračenju gama moždanih valova. Cijeli organizam je dugotrajno napregnut i pod stresom. Iz tog razloga ubrzano se troše i stradaju najvažniji organi: mozak, srce, želudac, bubrezi, jetra. Magijaše uvijek sustigne prirodna kazna zbog njihovih nedjela.

Iz tog začaranog kruga izlazi se odricanjem od magije i prestankom zloupotrebe za magijski napad na nekoga uz iskreno pokajanje zbog proizvedenih nedjela. Od čini i iskušenja brani se molitvama i smirenjem. Suštinska suprotnost magijskom krahu jeste uznošenje preko molitvenog zadubljenja.

NE PROPUSTI  Sanjarica za slovo C: Tumačenje snova po abecedi

IZVOR: magijaljubavna.wordpress.com

Možda će vas zanimati i ovo: