Milanska katedrala: Zanimljive povijesne građevine

Milanska katedrala: Zanimljive povijesne građevine
Stolna crkva u Milanu

U ovoj objavi možete vidjeti neke slike na kojima je poznata Milanska katedrala koja sigurno spada u top povijesne građevine. Naravno, takve građevine je najljepše vidjeti uživo, ali to nije svakome moguće, pa se možemo zadovoljiti i slikama. Za svaku fotografiju na kojoj je ova lijepa katedrala smo kratko naveli nešto o toj građevini i objava je u kategoriji “Zanimljivosti”. Ako vas zanima, možete pogledati slike na kojima je utvrda Alhambra. Ugodna zabava.

Milanska katedrala u Italiji

Milanska katedrala je katedrala u Milanu u sjevernoj Italiji. Sjedište je Milanske nadbiskupije. Posvećena je Uznesenju Marijinom.

Milanska katedrala
Građena je od kraja 14. do sredine 19. stoljeća (i na neki način, nikada završena, s obzirom da se radovi i danas nastavljaju)

Katedrala u Milanu jedna je od najvećih crkvi na svijetu, druga po veličini u Italiji (od nje je veća samo Bazilika svetog Petra u Rimu) i druga po veličini gotička katedrala na svijetu, poslije katedrale u Sevilji u Španjolskoj.

Stolna crkva u Milanu
Unutrašnju visinu središnjeg broda katedrale nadmašuje samo katedrala u Beauvaisu koja se nalazi u Francuskoj

Krov je otvoren za posjete turista (uz naknadu), što omogućava da se izbliza vide mnoge izvanredne skulpture koje su tu smještene.

Stolna crkva u Milanu
Zgrada je izgrađena od opeka, a fasada joj je pokrivena bijelim mramorom

Prvo je izgrađen istočni dio s apsidom, koji ima najviše gotičkih karakteristika. Radovi na zapadnoj fasadi su započeti oko 1650., a završeni tek u 19. stoljeću, tako da ova fasada ima više klasičnih nego gotičkih karakteristika.

Izgradnja kupole počela je krajem 15. stoljeća, a završena je izgradnjom tornja nad kupolom u 18. stoljeću

Da li vam se sviđa Milanska katedrala i da li ste je vidjeli uživo? Možete nam reći u komentarima ove objave. Hvala

NE PROPUSTI  Strašne priče o duhovima: Duh u ukletoj kući

Možda će vas zanimati i ovo: