Trakaste zavjese se trebaju redovno čistiti

Trakaste zavjese se trebaju redovno čistiti
Korisni savjeti u kući

Trakaste zavjese su jako praktične i ekonomične pa i dekorativne, zavisi od izbora boja i dezena. Ugrađuju se na sve vrste otvora ali i prolaza. Naime, VTZ mogu služiti (koriste se) i kao pregrade većih prostorija ili kao zasloni (razdvajanje – odjeljivanje) dijela prostora. Recimo kao paravan-kulisa.

Cijene su pristupačne za trakaste zavjese

Poslovni prostori se većinom opremaju trakastim zavjesama. Pristupačne su cijene, a što je jako bitno rade se po mjeri, tako da odgovaraju prostorima svih dimenzija. Prilikom odluke za trakastu zavjesu dobijate mogućnost da se sami poigrate bojama i dezenima.

Materijali koji se koriste za trakaste zavjese su 100% poliester. Ovi materijali ne kupe prašinu i ne upijaju mirise, što uveliko olakšava održavanje trakastih zavjesa. Ali, naravno treba ih očistiti sa vremena na vrijeme. Kako održavati čistoću trakastih zavjesa?

Trakaste zavjese treba prati specijalnim kemijskim sredstvima koje će ukloniti svu prljavštinu, nečistoću i fleke kao i uništiti sve bakterije. U strojnom pranju može se otkloniti čak 95 % nečistoće što će ovoj vrsti zavjesa pružiti potpuno svjež i prvobitan izgled.

Postupak čišćenja

Ulijte hladnu vodu u svoju kadu, tako da je napola puna. U vodu ulijte četvrtinu šalice nekog blagog sredstva za čišćenje a po želji možete dodati i neki tekući deterdžent ili sredstvo za čišćenje tepiha. Na kraju sve to promiješajte kako bi se sve smiksalo i podjednako preraspodijelilo. Zatim stavite svoje zavjese u kadu i ostavite ih najmanje 45 minuta da se namoče. Vjerojatno ste iznenađeni kao što sam i ja prvi puta bila kako je voda “divna” i “čista”.

Za mjesta na kojima primijetite da i dalje postoje tragovi prljavštvine, upotrijebite četku za nokte. Međutim, budite vrlo oprezni i što više nježni da ne oštetite tkaninu. Nakon toga si odčepite kadu i ulijte novu, također hladnu vodu za ispiranje. Nakon što ste ih dobro isprali ponovno ispustite vodu. Ja si pustim cca 1 h zavjese u kadi kako bi se ocijedio višak vode. Kasnije ih malo stavite na štrik da se prosuše i kako vam naravno ne bi kapale po stanu.

NE PROPUSTI  Neugodni zadah iz usta

IZVOR: prakticnikucnisavjeti.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo: