Mjesec u znacima horoskopa i karmički utjecaj

Mjesec u znacima horoskopa i karmički utjecaj
Horoskop i astrologija

Prošlu inkarnaciju opisuje Mjesec u znacima horoskopa. Ukratko, da se podsjetimo, horoskop je vrsta dijagrama koji se koristi u astrologiji, a na kojem su prikazani položaji Sunca, Mjeseca, planeta, zvijezda u trenutku nekog događaja ili rođenja neke osobe u odnosu na neki od sistema korištenih u astrologiji.

Mjesec u znacima horoskopa – Mjesec u Ovnu

Osoba je svojim ishitrenim odlukama i prijekom naravi zaradila ovu inkarnaciju. Nije živjela monotono i poslovno je načinila mnogo grešaka. Svoju duhovnost nije dovela na potreban nivo, da bi bila sposobna da razumije druge. Radila je mnogo bez dobre organizacije i analize. Prije svega ju je pokretao poriv za dokazivanjem.

Mjesec u Biku

Iz prethodne inkarnacije nosi teret odnosa prema drugima. Hedonistički stav prema životu, sebičnost, posesivnost, ljubomora, doveli su do toga da je zbog svoje osobne sigurnosti zanemarila druge. Zbog problema koje je imala sa majkom i uopće u obiteljskim odnosima, u ovoj inkarnaciji se odražava na napetost odnosa prema suprotnom spolu.

Mjesec u znacima horoskopa – Mjesec u Blizancima

Površnošću, neozbiljnošću, znatiželjom osoba je napravila brojne propuste i time ugrozila nekog iz najbliže okoline. Život joj je bio pun lutanja i nesposobnosti da se posveti nekom ili nečem. Napravila je mnogo grešaka u sferi komunikacije. Problemi u ovoj inkarnaciji se reflektiraju na komunikaciju sa najbližima i uopće kroz verbalnu i pismenu formu kontakata.

Mjesec u Raku

U želji da zaštiti sebe, iako iz pozadine, osoba je i svoju obitelj držala u nekoj vrsti izolacije. Zaštitnički nastrojena, slabog osobnog integriteta, bila je suviše brižna i naporna za svoje najbliže.Težila je da bude centar osobnog svijeta koji je stvorila. Samopotvrđivala se kroz druge. U osobnom pretjerivanju, nehotično je izgubila pažnju drugih i ostala sama. Ta inercija je prati i u ovoj inkarnaciji.

Mjesec u znacima horoskopa – Mjesec u Lavu

Izrazito jak ego, pretjerana želja za samopotvrđivanjem, vlašću, nametanje osobne volje drugima ju je dovelo u nezavidan položaj. Nije shvatila da je svatko jedinka za sebe i da ima pravo na osobni stav, ne živjeći u sjenci drugoga i služeći interesima drugih. Lekcija u ovom životu je razvijanje kolektivnog duha, kroz bolno iskustvo kontrole svog ega.

Mjesec u Djevici

Osoba je u prošloj inkarnaciji prošla kroz lekciju služenja drugima i uveliko se oslobodila svoje karme. Samokritična i kritična, žrtvovala se zbog interesa drugih. Imala je veliku podršku partnera. Ali djelimično izgubivši osobni identitet u ovoj inkarnaciji treba da pronađe suštinu svog postojanja.

Mjesec u znacima horoskopa – Mjesec u Vagi

U stalnom kolebanju u pravljenju životnih izbora, osoba je dosta izgubila u prethodnoj inkarnaciji. Pretjerano osjećajna, zatvarala se u osobni krug i još više bila nezadovoljna sobom zbog propuštenih prilika. Nemajući dovoljno odlučnosti i hrabrosti, pokušavajući da ispravi greške, samo se više zatvarala u začarani krug. U ovom životu ona nosi naslijeđe prošlosti. Treba raditi na odlučnosti i pravljenju pravih izbora.

Mjesec u Škorpionu

Osoba je bila na granici da se riješi svog karmičkog duga. Izrazito hedonističke prirode, neracionalna, punom snagom je težila da ugodi sebi. Strastvena, lišena osjećaja straha i zebnje, naročito je uživala u seksualnim zadovoljstvima. Bila je sebi najveći neprijatelj. Po inerciji i u ovoj inkarnaciji ona ima slična stremljenja i kroz trpljenje i patnju dolazi do zadovoljstava.

Mjesec u znacima horoskopa – Mjesec u Strijelcu

Osoba je bila na pragu da se ostvari kroz duhovno i božansko. Privukla su je materijalna dobra i želja za ovozemaljskim uživanjem, u čemu je maksimalno pretjerivala. Velikodušnost je zamijenila samoljubljem. Neumjerenost ju je dovela u ovoj inkarnaciji  u situaciju da prebrodi nagone iz prošlosti i u sebi prepozna impulse za davanjem i stremljenje duhovnosti.

Mjesec u Jarcu

Želja za vrhunskim uspjehom, položajem, vlašću je ovu osobu dovela do mnogobrojnih grešaka. Iako je svoj položaj stekla kroz brojne teškoće i veliku istrajnost, ona nije dosegla smisao života. U ovoj inkarnaciji ona se rađa sa svim potencijalnim znanjima i sposobnostima, sa impulsom da nađe vrhunski smisao. U protivnom, može joj se desiti da ponovo dođe na prijestolje, ali i bolno padne sa njega.

Mjesec u znacima horoskopa – Mjesec u Vodenjaku

Ova osoba je tijekom prethodnog života bila sposobna da sagleda sebe objektivno i svjesno izabere sljedeću inkarnaciju. U prethodnoj inkarnaciji je bila ispred svog vremena, vizionar, ali je ostala neshvaćena. Bila je više okrenuta ka čovječanstvu nego prema sebi osobno. Frustrirana nesposobnošću da nešto promijeni, ona se odlučuje na sličnu ulogu u novoj inkarnaciji. Težnja joj je da kroz nove okolnosti realizira svoj vizionarski duh.

Mjesec u Ribama

Ova osoba je po ezoterijskom učenju završila sa ciklusom inkarnacija i sada se suočava sa novim. Posjedujući u podsvijesti sva znanja koja su sažetak saznanja i iskustava svih prethodnih 11 znakova horoskopa. Ona je svjesna teškog puta do uspona. Treba da savlada strah od same sebe i predstojećeg puta i da u oceanu osobnog iskustva pronađe motivaciju da probudi božansko u sebi. Da se izbori sa osobnim strahom i bolom kroz pomoć drugima.

Vesna Keserović

IZVOR: veskes-vesnaastrolog.blogspot.com

Možda će vas zanimati i ovo: