Nastanak bora na licu prevenirajte spavanjem

Nastanak bora na licu prevenirajte spavanjem
Zdravlja čovjeka: Kako spriječiti bore na licu

Kada je u pitanju nastanak bora na licu veliku ulogu imaju navike spavanja pa stoga ako želite spriječiti njihov prerani nastanak obratite pozornost na način i količinu spavanja.

Nastanak bora na licu i navike

Prvo pravilo dobrih navika spavanja svakako znači osigurati dovoljnu količinu sna. Premalo spavanja i lišavanje prijeko potrebnog odmora s vremenom će se itekako odraziti na koži lica. Tijelo i organizam koji je izložen manjku sna oslobađa kortizol koji, između ostalog, razara kožne stanice i na taj način pospješuje stvaranje bora. Kako biste izbjegli bore koje nastaju na ovaj način, redovito si osigurajte optimalnu količinu sna.

Spavajte na leđima. Položaj koji zauzimate tijekom spavanja također utječe na mogućnost nastanka bora. Naime, ako spavate na boku ili na trbuhu, koža lica je zgnječena i smežurana, a što pospješuje nastanak bora i nabora na licu. Spavanjem na stomaku čelo je izloženo nastanku bora jer je zgnječeno u jastuku, a spavanjem na boku jedna strana lica trpi pritisak tijekom cijele noći. Kako biste izbjegli mogući nastanak bora zbog pritiska na kožu lica, pokušajte što više spavati na leđima.

Nabavite jastuk protiv bora. Koliko god čudno zvuči, ali na tržištu postoji nekoliko kompanija koje nude specijalno dizajnirane jastuke kojima se reducira pojava bora.

Koristite kremu protiv bora s kvalitetnim aktivnim sastojcima poput retinola. Ovaj aktivni sastojak potiče proizvodnju kolagena koji obnavlja kožne stanice te na taj način vašoj koži vraća vitalnost i sprječava nastanak bora. Nanošenjem kreme protiv bora prije spavanja, koži dajete mogućnost da tijekom cijele noći apsorbira korisne komponente kreme.

Izvor: www.protivbora.com

Da li vi znate neke isprobane mjere da bi se spriječio nastanak bora na licu? Možete nam reći u komentarima. Hvala

NE PROPUSTI  Planeti i zdravlje – živjeti u skladu s Venerom

Možda će vas zanimati i ovo: